Kahta’daki Işid Protestosunda Olaylar Çikti

Kahta’daki Işid Protestosunda Olaylar Çikti

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde IŞİD’i bahane ederek lastik yakan gruba polis müdahale etti. Yaşanan olayda sokak aralarına dağılan göstericilerin attığı taşlar nedeniyle bir polis memuru başından yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde IŞİD’i bahane eden bir grup eylem yaptı. Girne Mahallesi’nde toplanıp lastik yakan grup polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca müdahale edildi. Sokak aralarına kaçan gruptan atılan taşlar nedeniyle bir polis memuru başından yaralandı. Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alınan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ile göstericiler arasında Kahta sokaklarında kovalamaca yaşandı. Olayda 4 şahıs gözaltına alınırken, Adıyaman il merkezinden çok sayıda polis memuru ve zırhlı araç Kahta’ya geldi. Protesto gösterilerinde çevreye zarar veren eylemcilere evlerinden çıkan bazı vatandaşlar da tepki gösterdi.
Kısa süren olaylardan sonra hayat normale dönerken, Emniyet Müdürlüğü çevresinde ve ilçenin değişik bölgelerinde güvenlik önlemleri arttırıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.