Kahvehanelere Üç Ay Müddet

Kahvehanelere Üç Ay Müddet

Edirne merkezde bulunan kıraathanelere, iki yerel, bir ulusal gazete bulundurma zorunluluğu geliyor. Ayrıca çayın yanında gelen iki adet şeker teke düşerken bir de kıraathanelerin bulaşık makinesi bulundurma zorunluluğu geliyor. Üç ay içinde bu zorunluluğa uymayan kıraathanelere cezai işlem uygulanacak.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili genelgeyi kahveciler odası başkanlığına gönderdi. Genelgede kahvehane, kıraathane, çay ocağı, kafeterya, park bahçeler gibi yerlerde iki yerel bir ulusal gazetenin bulundurulması kararının alındığını ve üç ay kendilerine mühlet tanındığını ve üç ay sonra cezai işlem uygulanacağını bildirdi.
Edirne Kahveci ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı H. Timur Erdoğan, odada düzenlediği basın açıklamasında, Vali Şahin’in gönderdiği genelgede kentte vatandaşların, bölgede olup biteni öğrenmesi, gazete okuma alışkanlığı kazanması ve bilgilenmesi" amacıyla böyle bir uygulama kararı alındığını bu alınan karla ilgili odaya bağlı Edirne merkez ve köylerinde toplam 442 oda üyesini ve kamuoyunu bilgilendirdiğini söyledi.
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Kahvehane, kıraathane, çay ocağı, kafeterya, park bahçeler gibi yerlerde ağız yoluyla bulaşabilecek hastalıklar açısından hijyen kurallarına uygun şekilde içecek tüketiminin sağlanması amacıyla işyerlerinde bulaşık makinesi kullanılmasına, şeker tüketimini azaltmak için çay, kahve içeceklerde sargılı tek şeker kullanımına geçilmesine ve kahvehane, kıraathane, çay ocağı, kafeterya gibi yerlerde okuma alışkanlığını geliştirmek için yerel ve ülke genelindeki haberlerden bilgi sahibi olunması açısından her gün en az iki yerel, bir ulusal gazete bulundurulmasına, il hıfzıssıhha kanunu gereği Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile yerine getirilmesi istenmiş olup, il hıfzıssıhha kurulunun alınan kararları yerine getirmeyenler hakkında 1593 sayılı kanun gereği yasal işlem yapılacağı odamıza bildirilmiştir.”