Kahvehaneye silahlı saldırı

Kahvehaneye silahlı saldırı

Olay saat 00.30 sıralarında Emek Mahallesi Dilek Caddesi’ndeki Kardeşler kıraathanesinde meydana geldi. İddialara göre hırsızlık ve yaralama suçlarından sabıkalı olan Ö.O.P. ile yanında bulunan 2 arkadaşı 03 ER 518 plakalı hafif ticari araçla önüne geldikleri kahvehaneye tabancayla ateş etti. Kahvehane sahibi 35 yaşındaki Muhsin Kaya sağ ayağına, müşterilerden 32 yaşındaki Faruk Kök, beline isabet eden kurşunla yaralandı.

İKİNCİ KEZ GELDİLER

Saldırganlar hafif ticari araçla olay yerinden uzaklaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada saldırganlar aynı araçla tekrar olay yerine gelerek kahvehaneye ateş etmeye başladı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Araştırma Şubesi’nde görevli sivil polisler de saldırganlara müdahalede bulunmak istedi. Ö.O.P., tabancayla sivil polislere de ateş etti. 40 yaşındaki polis memuru Nedim Şimşek, başını sıyıran kurşunla yaralandı. Yaralı polis ile ekipteki arkadaşları saldırıya tabancalarıyla ateş ederek karşılık verince şüpheliler araçla kaçtı.

Yaralanan polis memuru Nedim Şimşek ile kahvehane sahibi Muhsin kaya Eskişehir Devlet Hastanesi’ne, belinden yaralanan Faruk Kök de Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu, polis memuru Nedim Şimşek’in kontrol amaçlı olarak beyin cerrahisi servisine yatırıldığı belirtildi.

Bu arada şüpheliler 03 ER 518 plakalı hafif ticari aracı Emek Mahallesi Tarih Bulvarı’nda terk edip kaçtı. Araçta kurşun izlerine rastlanıldı. Polisler, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.