Kaldırım İşgaline Çizgili Önlem

Kaldırım İşgaline Çizgili Önlem

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, yıllardır sorun haline gelen kaldırım işgaline karşı sınır çizgisiyle önlem alıyor.
Vatandaşların şikâyetini dikkate alan belediye, ilçe merkezinde bulunan kaldırımlarındaki işgali ortadan kaldırmak için işgal sınırı getirdi. Kaldırımları işgal eden esnafların işyerlerinin önü çizgiyle çizilerek yayaların kaldırımlarda rahatça yürümesi sağlanacak. Esnafın yaya yollarını tamamen kapatmasını engellemek amacıyla kaldırımlara çekilen sınır çizgilerinin 80 santimetre genişliğindeki kısmı işyeri sahiplerine, diğer bölümü de yayalara bırakıldı.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, "İlçemizde yılardır sorun haline gelen çarşı merkezi kaldırımlarına bir düzen getiriyoruz. Bu düzenleme içerisinde esnaflarımızı da mağdur etmemek için belli bir kullanım alanı koyuyoruz. Malum çarşımız çok dar, kaldırımlarda dolu olunca bundan dolayı da sıkıntı yaşamaktayız. Vatandaşlarımız ve özellikle bayan kardeşlerimiz kaldırımları kullanamamalarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlardı. Bizde belediye olarak okullarımızın da açılmasıyla birlikte yoğunluk yaşanacak olan çarşı merkezimizde herhangi bir kaza ve sorun yaşanmaması için bu tedbiri alıyoruz. Ayrıca engelli ve bayan kardeşlerimiz başta olmak üzere yayalarımızın kaldırımları daha rahat kullanmasını sağlayacağız. Ben buradan çok kıymet verdiğim esnaf kardeşlerime bu konuda bizlere yardımcı olmalarını ve belirlediğimiz sınır çizgilerine riayet ederek bu konuda anlayışlı davranmalarını istiyorum" diye konuştu.
Başkan Gürsoy, ayrıca kurallara uymayarak kaldırım sınırını ihlal edecek olan esnafa cezai işlem uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.