KALEM SOHBETLERİNDE ’HİKAYECİ EMİR KALKAN’ KONUŞULDU

KALEM SOHBETLERİNDE ’HİKAYECİ EMİR KALKAN’ KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’nin düzenlediği “Kalem Sohbetleri”nin ikincisi, Kayseri Yoğunburç Kültür Evinde yapıldı.
Kayserinin kültür hayatına katkı sağlamak ve edebiyat sohbeti kültürünü yaymak amacıyla başlatılan kalem sohbetleri, edebiyat çevrelerinden ve sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. İlk olarak yazar Muhsin İlyas Subaşı Kalem Sohbetlerinin ele aldığı yazar olurken, bu hafta Kayseri’nin ve ülkemizin usta hikâyecisi Emir Kalkan sohbetin konuğu ve konusuydu.
Programda ’Türk hikayeciliği ve Emir Kalkan’ temalı konuşmalar yapıldı ve katılımcılar Emir Kalkan’ın sanat anlayışı ve kişiliği hakkında sunumlar yaptı. Programın başkanlığını Selim Tunçbilek yaptı. Tunçbilek, yaptığı açılış konuşmasında, Emir Kalkan’ın hep mağlupları, ezilenleri anlattığını ifade etti.
Hikayeci İmdat Avşar, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Süleyman Aydın ve yazarın yakın dostları ve sevenleri insan olarak Emir Kalkan, hikayeci olarak Emir Kalkan üzerinde durdu. Emir Kalkan’ın iyi bir gözlemci olduğu, karakterlerini gerçek hayattan seçtiği, eserlerini oluştururken süsten ve sanatkarane üsluptan uzak durduğunu dile getiren konuşmacılar, Emir Kalkan İstanbul’da olsaydı dünya çapında bir hikayeci olabileceği görüşünü dile getirdi.
Programa, İl Kültür Müdürü ismet Taymuş, ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın katıldı.