Kalın: 'DEAŞ, dini kendine alet ediyor'

Kalın: 'DEAŞ, dini kendine alet ediyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Al Sharq Forum tarafından Conrad Otel’de düzenlenen “Ortadoğu’da aşırlığı yeniden düşünmek” adlı konferansa katıldı. Burada konuşan Kalın, İslam ile terör arasında kurulmak istenen bağ konusunda açıklamalarda bulundu. İslam’ın şiddeti reddettiğine dikkat çeken Kalın, “İslam ile terör arasında bağ kurmak imkansızdır. İslamiyet bunu ret etmektedir. İslam alimlerinin sözlerine bakacak olursak gerek İslam dünyasında olsun gerekse İslam dünyası dışında olsun İslam terörü ret eder. Batılılar bunu anlamalıdır. Son asırda iki büyük savaş meydana geldi. Dünyanın muhtelif yerlerinde toplu öldürme olayları oldu. Bunlar olumsuz etki bıraktı ve istikrarsızlığa sebep oldu. Bunun sebebi radikalizmin çeşitli yerlerde yaygınlık kazanmasıdır” dedi.

“ESED ZULMÜNÜ DEVAM ETTİRİYOR”

Kalın, “Suriye’deki olaylar bizleri üzüyor. Milyonlarca insan hayatta kalabilmek için başka yere göç etti. Bunlar terör nedeniyle olmuştur. Terör bu olaylarla kendine alan bulmuştur. Esed günümüzde makamını koruyor. Zulmünü devam ettiriyor. O orada oturduğu sürece şiddetini devam ettirecektir. DEAŞ orada devam ettirmektedir” diye konuştu.

DEAŞ ile mücadelenin çok taraflı bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çeken Kalın, “DEAŞ zemin olan durumların ortadan kaldırılması gerekir. Bu zararlı örgüt dini kendine alet ediyor. Ayetleri uyguladığını iddia ediyor. DEAŞ’ın hiçbir dinle alakası yoktur. Çünkü hiçbir din öldürmeyi istemez. Dini alet ederek çirkin nefret uyarıcı acımazsız terör faaliyetleri haklı gösteremez. Dayandığı dini deliller geçersiz olan delillerdir. Bu terör örgütlerinin düşüncelerinin toplumun bazı alanlarında kabul görüyor. Bu da çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor. Biz öyle bir devirde yaşıyoruz ki düşünceler sınır tanımıyor. Gerek IŞİD olsun gerekse IŞİD benzeri terör örgütleri olsun nerede olursa olsun bu tür örgütlerle çok taraflı bir mücadeleye girişilmeli, bunların reklamlarının önlenmesi gerekir. Artık birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız. Eğitime önem verilmelidir. Gençliğin bir kimliği olmalıdır. İslami kaynakla beslenmelidir. Çok sayıda sivil hayatını yitirdi. Bugün bakacak olursak terör hükümetin gücünü yitirdiği ortamda yayılır. Vatandaş güçlü hükümet istiyor” dedi.