“Kalkmış Kazım Karabekir'le uğraşıyor“

“Kalkmış Kazım Karabekir'le uğraşıyor“

Ağrı’da pazar günü yapılan yenileme seçiminde Belediye Başkanlığı’nı kazanan BDP’li Sırrı Sakık, kentin merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve “Utanç abidesi” dediği pilotlar anıtını kaldıracaklarını; Kazım Karabekir’in adının yer aldığı mahalle, cadde ve bazı sokakların ismini değiştireceklerini söylemişti.

"O TABELANIN DAHA BÜYÜĞÜNÜ MİLLET GELİR ORAYA DİKER"

Sakık'a Başbakan Erdoğan'dan sert yanıt geldi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Katı Atık Tesisi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Dün bir bugün iki, Ağrı’da vereceği hizmetlerle gündeme gelemeyenler, Kazım Karabekir’i dert edinmişler onunla uğraşıyorlar. Bir ismi sokak tabelasından kaldırmakla milletin gönlündeki izi sileceğini mi zannediyorsun? Bu karşı atakları getirir. O tabelanın daha büyüğünü görkemlisini millet gelir getirir yarın oraya yeniden diker." dedi.

"HİZMETLERLE GÜNDEME GELEMEYENLER..."

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Dün bir bugün iki, Ağrı’da vereceği hizmetlerle gündeme gelemeyenler, Kazım Karabekir’i dert edinmişler onunla uğraşıyorlar. Kazım Karabekir’in ismi her şeyden önce milletimizin gönlüne kalbine kazınmıştır."

"BU KARŞI ATAKLARI GETİRİR"

"Yani bir taraftan beldenin veya köyün ismi Türkçe mi olsun Kürtçe mi olsun bununla kavga ederken, öbür taraftan kalkıp da böyle bir ismin sokak tabelasını kaldırmakla milletin gönlündeki izi sileceğini mi zannediyorsun? Bu karşı atakları getirir. O tabelanın daha büyüğünü görkemlisini millet gelir getirir yarın oraya yeniden diker."

"SEN TABELALARLA UĞRAŞMAYI BIRAK, HİZMETE BAK"

"Sen tabelalarla uğraşmayı bırak ya, sen hizmetine bak. Daha dur bakalım mazbatanı yeni aldın. Kalkıp da işten buradan başlanır mı? Belediye başkanının asli işi oranın temizliğidir, suyudur, şehrin bakımıdır, imarıdır. Planıyla projelerle uğraşacaksın."

"BİZ ANALAR AĞLAMASIN DİYE MÜCADELE EDERKEN..."

"Biz analar ağlamasın diye mücadele ederken, anaların yüreğini daha da acıtmak için yarışanların barıştan bahsetmeleri inandırıcı olmaz. Kalkıp da devlet terörü ifadesini kullananların, bizden tebrik beklemeye de hiçbir zaman hakkı olmayacaktır."

"BU MEMLEKETİN BAŞINDA TAYYİP ERDOĞAN VAR"

"Bu memleketin başında Tayyip Erdoğan var. Biz barışı egemen kılacaksak, karşılıklı saygıya dayalı olarak kılacağız. Bu işi sadece dilinde yaşayanlar bunu halka yaşatamazlar. Biz meselelerimizi silahla kanla şiddetle değil siyasetle diyalogla çözelim diye uğraşırken, yol kesenlerin araç yakanların ve bunlara arka çıkanların söyleyecek sözü kalmamış demektir."