Kalorifer Dairesinden Yükselen Duman Korkuttu

Kalorifer Dairesinden Yükselen Duman Korkuttu

Elazığ’ın merkeze bağlı Ataşehir Mahallesi’nde bir apartmanın kalorifer dairesinden yükselen dumanlar paniğe neden oldu.
Edinilen bilgilere göre olay, Ataşehir Mahallesi Kuvayi Milliye Caddesi’nde bulunan Tekin apartmanında meydana geldi. Saat 09.30 civarında apartman sakinleri kalorifer dairesinden ve çatıdan dumanlar yükseldiğini fark etti. Yapılan ihbarın ardından Elazığ Belediyesi’ne bağlı 3 itfaiye aracı olay yerine gelerek durumu kontrol altına aldı.
Apartman sakinlerinden Aytekin Diri, "Kaloriferimiz kömürle yanıyor. Böyle olunca tabi elektrikler kesildiği zaman devir daim yapmıyor ve ateş alttan yanmaya devam ediyor. Basıncın artması sonucu tahliye borusundan çıkan su sonucu böyle bir olay meydana geldi. İtfaiye ve polis ekipleri geldiler, gerekli çalışmaları yaptılar. Şu an her şey normal" dedi.
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından kalorifer kazanının içerisindeki ateş boşaltılarak soğutma işlemi yapıldı. Apartman sakinleri de çalışmaları meraklı gözlerle izledi.
Elektriklerin kesilmesi nedeniyle kalorifer kazanında gaz sıkışması meydana geldiği ve bu sebeple buhar çıktığı tahmin edilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.