Kalp Krizi Geçiren Hasta, 1 Saat İçinde Koroner Ameliyatı Yapılarak Hayata Döndürüldü

Kalp Krizi Geçiren Hasta, 1 Saat İçinde Koroner Ameliyatı Yapılarak Hayata Döndürüldü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gece saat 04.00’da kalp krizi geçirmesi nedeniyle getirilen 80 yaşındaki hastanın, 1 saat içinde koroner ameliyatı yapılarak, hayata döndürüldüğü bildirildi.
Edinilen bölgeye göre, 80 yaşındaki Yahya Çil isimli hasta Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Doğan ve Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Özgeyikli tarafından acil olarak anjiyografiye alındı. 1 saat içerisinde bir damarı açıldı, diğer iki damarı için ameliyat kararı verildi. Ameliyat kararının ardından 1 saat içerisinde acil koroner kalp ameliyatına alınan hastaya, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aslı Gözüaçık ve Op. Dr. İbrahim Özdomaniç tarafından 2 damar bypass yapıldı.
Op. Dr. Gözüaçık, “80 yaşında 2 yıl önce de yapılan anjiyografi sonucunda ameliyat önerilmiş riskli bir hasta için gayet hızlı ve başarılı bir ameliyat olmuştur. 1 saat içerisinde anjiyoplasti, 1 saat içerisinde bypass operasyonu büyük kalp merkezlerinin sürelerine eşdeğer bir süredir. Hastanın takip ve tedavileri içinde profesyonel yoğun bakım ve servis hizmeti veren klinik ekibimizin, servis ve yoğun bakım hemşirelerimizin ve sağlık memurlarımızın da başarısıdır. Kalp cerrahisi bir ekip işidir, hepsi de profesyonel eğitim almış ve özveri ile çalışmaktadır. Hasta yoğun bakım ünitesinde 4. gün çıkmış, ardından da 8. gün tabucu edilmiştir” dedi.
Hasta Yahya Çil ise, "Görüyorsunuz ki ayaktayım ve gayet iyiyim. Sağ olsun doktorlarımız beni hayata yeniden bağladı. Demek ki daha yaşayacağımız günler varmış. Ne diyeyim Allah onlardan razı olsun. Kaç gündür benim için uğraşıp duruyorlar, bana dediklerine göre yaptıkları ameliyat çok zormuş. Ama Allah’a şükür çabucak yapmışlar. Bakalım daha neler göreceğiz. Şimdi ben de onlara dua ediyorum" diye konuştu.
Hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Bundan 1 yıl kadar önce 7 gün, 24 saat görev yapan Kalp Timi kurduğumuzun bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Günün her saatinde Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji yönünden anında anjiyo ve gerekirse anında ameliyat yapılabilmektedir. İşte hastanemize gece 04.00’da gelen hasta Yahya Çil’e anjiyo yapılmış olup ardından kalp ameliyatı yapılmıştır. Bu tür hadiseler Kütahya adına sevindiricidir. Bu tür uygulamalar ve daha değişik uygulamalar hastanelerimizde yapılmakta ve yapılmaya devam edecektir. Amacımız halkımıza en uygun ve kaliteli tedaviyi zamanında uygulamaktır. İnsan sağlığı bizler için çok önemli, sağlık her şeyin önünde gelmektedir. Bu tür çalışmaları yapan Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Büber’e, anjiyo ve kalp ameliyatı yapan hekim arkadaşlarıma teşekkür ediyor, üstün gayretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum" ifadelerini kullandı.