Kamu Çalişanlari Sorunlarını Valilik Kapısında Dile Getirdi

Kamu Çalişanlari Sorunlarını Valilik Kapısında Dile Getirdi

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, Trabzon Valiliği giriş kapısının önünde basın açıklaması yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Şube Müdürlüğü hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacak olan Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, Trabzon Valiliği’ne de aynı kişiler hakkında idari soruşturma açılması için müracaatta bulundular.
Trabzon Valiliği makam girişi önündeki merdivenlerde basın açıklaması yapmak isteyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Coşkun Dilber ve üyelere emniyet ekipleri arasında kısa süreli yer konusunda tartışma yaşandı. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Dilber tarafından "5 dakikalık bir basın açıklaması yapacağız, isterseniz müdahale edebilirsiniz" şeklinde yanıt gelmesinin ardından emniyet ekipleri basın açıklamasına izin verdi.
Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Coşkun Dilber, Türkiye’nin hiç alışık olmadığı ve büyük adaletsizliklerinin yaşandığı günlerden geçtiğini savundu. Dilber, “Bilindiği gibi MEB yasasıyla birlikte 4 yılını dolduran okul yöneticileri görevden alındı. Bakanlık ve taşra teşkilatı üst düzey yöneticiler de uzman adı altında bankamatik memuru yapıldı. Bir anda kariyermiş, liyakatmiş, beceriymiş, bilgiymiş, tecrübeymiş hepsi yok sayılmıştır. Müdürlerimiz sözde bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu değerlendirmede başarı, bilgi tecrübe, birikim yok, değerlendirmede adam kayırma var, emek hırsızlığı var, usulsüzlük var, kişiye özel puanlamalar var, gayri ciddilik var, siyasi yaklaşım var. Bu arkadaşlarımızı görevden alanlar eğitim yuvası Trabzon’a ve çocuklarımıza ihanet etmiş ve ilimize bir daha asla izleri silinmeyecek nifak tohumları ekmişlerdir” dedi.
Yönetmeliğe aykırı müdür görevlendirmeleri yapıldığını iddia eden Dilber, “Yönetmeliğin 5. Maddesi dikkate alınmıyor. Adam kayırmacılığı yapılıyor. Yönetmeliğe göre ataması yapılmaması gerekenler sırf sendikal tercihlerden dolayı kurumlara atanıyor. Sayın Valimiz bu duruma seyirci kalmamalıdır. Bu bağlamda bugün avukatımız aracılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Şube Müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Yine Valilik makamına aynı kişiler hakkında İdari Soruşturma açılması için şu anda müracaatta bulunacağız. Bu kişilere işledikleri suçların hesabını sadece vicdanlarında değil, hukuk önünde de sorulacaktır” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Şube üyeleri avukatlarıyla birlikte idari soruşturmanın açılması için suç duyurusunda bulundular.