Kamuoyuna duyuru

Kamuoyuna duyuru

Şirketimiz Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. %100 Japon sermayesi ile Gemlik Serbest Bölge Müdürlüğü’nde, Mudanya’da ve Adapazarı’nda faaliyet gösteren Türkiye’nin seçkin firmalarından biridir.

2017 yılında Türkiye’nin en büyük firmaları içerisinde ilk 100’de, en büyük ihracatçıları arasında ise 52. sırada bulunan Şirketimiz, kadın çalışan istihdamına verdiği önem doğrultusunda yalnızca kendi şirketlerinde değil, tüm Türkiye’de pozitif ayrımcılığı savunan öncü firma niteliği taşımaktadır. Şirketimiz nezdinde çalışan kadınlarımız, toplam 7500 adet çalışanımızın %60’ini oluşturmakta olup, çalışan memnuniyeti şirketimizin iç politikasının başlıca unsurlarındandır.

Şirketimiz aleyhine sosyal medya ve yazılı basında çıkan mesnetsiz haberler YAZAKI ailesi olarak bizleri derinden yaralamaktadır. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve dünyanın büyük şirketleri arasında bulunan Şirketimiz ve yöneticileri hakkında, asılsız ve yalan haberler yayınlamak, gerçeğe aykırı beyan ve ithamlarda bulunmak suretiyle gerçekleştirilen yıpratma girişimi, ülkemizin içinde bulunduğu dönem itibariyle oldukça manidardır.

Ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerinde barış ve huzurun tesis edilmesini engellemeye çalışan, ekonomimize zarar vermeye çalışan bu  kişi ve kurumlar hakkında her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı beyan eder, milletimizin birlik ve beraberliği  ile güçlü iradesi sayesinde bu tip yapılanmalara geçit verilmeyeceğini kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.