‘kan Dökmeyelim, Kan Verelim’ Etkinliği

‘kan Dökmeyelim, Kan Verelim’ Etkinliği

Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili anlamlı bir mesaj vererek, ‘Kan dökmeyelim, kan verelim; birbirimize can verelim’ etkinliğine imza attı.
Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri, Kobani eylemlerinde yaşanan ölümlerin yerini barış ve huzurun alması gerektiğine işaret etmek için ’Kan dökmeyelim, kan verelim; birbirimize can verelim’ adı altında kan bağışında bulundu. Demokrasi Parkı’nda bulunan Kızılay’a ait kan bağışı çadırına giden sendika üyeleri kan bağışında bulundu.
Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, kardeş kanı dökülen şu günlerde birlik, beraberlik noktasında topluma mesaj vermek için ‘Kan dökmeyelim, kan verelim; birbirimize can verelim’ etkinliğini düzenlediklerini söyledi.
Kadir Özşahin, barışın, huzurun ve kardeşliğin başkenti olan Adıyaman’dan tüm ülkeye bu şekilde çağrıda bulunmak istediklerini belirterek, barış, huzur ve kardeşlik hukukunu bozmak isteyenlere fırsat vermemek gerektiğini vurguladı.
Özşahin, “Son günlerde yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Herkes haklarını demokratik yollarla aramalı ancak şiddete başvurmamalıdır. Vatandaşın canına ve malına kast etmememiz lazım. İşyerlerini, araçları, kamu mallarını tahrip ederek hak aranmaz. Müslümanlar kardeştir. Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Oyunlara gelmememiz lazım. İhanet şebekeleri oyunlara toplumu sürüklemeye çalışıyor. Duyarlı ve temkinli bir şekilde birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım. Özellikle çözüm sürecinin dorukta olduğu bir anda bu olayların olması manidardır. Süreci sabote etmek isteyenler var. Toplum olarak buna fırsat vermememiz gerekiyor” dedi.