Kanada’da Mahsur Kalan Denizcilerin Aileleri Yetkililerden Yardım İstedi

Kanada’da Mahsur Kalan Denizcilerin Aileleri Yetkililerden Yardım İstedi

Kanada’da gemi tamiri için geldikleri ancak maaşlarını alamadıkları için mahsur kalan 12 Türk denizcinin ailesi, yetkililerden yardım istedi.
Denizciler Derneği, Kanada’da mahsur kalan 12 denizcinin ailesi ile birlikte Kadıköy iskelesinde basın açıklaması düzenledi. Denizciler Derneği Başkan Yardımcısı Meriç Durmaz, 12 denizcinin ailesinin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, "Kanada’da mağdur bırakılan arkadaşlarımız 3 aydır maaşlarını alamamışlardır. Armatör tarafından gemiye herhangi bir erzak ya da para ödemesi yapılmamıştır. Mağdur denizcilerimizin evlerinde gözyaşı, çaresizlik vardır" dedi.
Mahsur kalan denizcilerden 3. Kaptan Kaan Akpınar’ın annesi Nurcan Akpınar ise, "2014 tarihinden beri Kanada’nın Sorel Limanı’nda bulunan oğlum 3. Kaptan Kaan Akpınar ve 11 denizci arkadaşı gittiklerinden beri çok sorunlar yaşamıştır. Maaşları sürekli geç ödenmiş ve son 3 aydır da hiç maaş alamamıştır. Bu zaman zarfında bizlere ve 12 denizciye başta Sorel Belediyesi yiyecek içecek ve insani yardım yapmaları sayesinde yaşamlarını sürdürebilmişlerdir. Bu 3 ay zaman dilimi içinde maaşlarını alamadıklarından dolayı hepimizin bankaya kredi borçları askıya alınmıştır. Yakınlarımıza çok yakında kavuşacağız ancak bu olaya neden olan armatör, Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın konuyla ilgilenmelerini talep ediyoruz" diye konuştu.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.