Kandil'in gerçek planı ne?

Kandil'in gerçek planı ne?

Lice'de yaşananların ardından başlayan gösteriler Kandil tarafından körükleniyor. Eylemlerin gerçek amacı ise Öcalan'ı çözüm sürecinde tasfiye etmek.

ÖCALAN'IN UYARILARINA RAĞMEN...

Geçtiğimiz hafta HDP Heyeti ile yaptığı görüşmede Lice ve kentlerde oluşabilecek provokasyonlara dikkat çeken Öcalan'ın uyarı mesajına rağmen Kandil'in gösterileri körüklediği tespit edildi.


ÖRGÜT, NİYETİNİ AÇIKÇA BELLİ ETTİ

Başta Lice olmak üzere birçok merkezde çatışmasızlık pozisyonunda bekleyen PKK'lıları sivil halkın arasına soktuğu saptanan Kandil'in tavrına karşılık Öcalan, acil kodu ile HDP heyetini İmralı'ya istedi. HDP heyetinin Öcalan'ın ile görüşme yaptığı saatlerde Kandil'den gelen 'Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı'dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır.' mesajı ile örgütün niyetini açık ettiği belirtildi.

"ZAMAN AYARLI OPERASYON"

Beş günden bu yana Lice ve kırsalında yer yer yol keserek yer yer askerlerle çatışarak gerginliği artıran PKK'nın gerçek niyetinin çözüm sürecinde önemli rol üstelenen Öcalan'ı tasfiye etmek olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz hafta HDP heyetinin ziyareti üzerine Kandil'e mesaj yollayan Öcalan çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildiğini duyurmuş ve dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Lice'de meydana gelen olayların Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın hükümetin çözüm sürecini daha somut adımlarla ikinci aşamaya taşıyacağını açıklamasının hemen ardından baş göstermesi sürecin 'zaman ayarlı bir operasyon' ile sabote edildiğini düşündürdü.

ÖRGÜT İÇİNDEKİ HAREKETLİLİĞİN İLK SİNYALİ

Öcalan'ın geçtiğimiz ay HDP heyeti ile yaptığı görüşmede örgütün dağ kadrosu içindeki 4 ismin kendisi ile ilgili görüşlerini öğrenmek için HDP heyetini görevlendirdiği ve verdiği 4 ismin kendisine bağlılıklarını bildiren bir mesaj göndermelerini istemişti. Öcalan bu tavrı örgüt içindeki hareketliliğin ilk sinyali olarak okunmuştu.

Başbakan Erdoğan'nın baş danışmanı Yalçın Akdoğan ise Diyabakır'daki çalıştay sonrası yaptığı bir açıklamada, 'Öcalan'ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum. Onun verdiği mesajlar diğerlerinin verdiği mesajlara göre sürecin geleceğini daha çok düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor.' demişti. (Kaynak: Yeni Şafak)