KANDIRALI ÇİFTÇİLER MEYVE FİDANLARINI ALDI

KANDIRALI ÇİFTÇİLER MEYVE FİDANLARINI ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da çiftçilere sertifikalarıyla birlikte meyve fidanlarını verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla Kandıralı çiftçilere sertifikalarıyla birlikte fidanlarını dağıttı.
Kandıra’da düzenlenen törenle çiftçiler meyve fidanlarıyla buluştu. Çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak, farklı türlerde fidanlar törenle teslim edildi.
Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kandıra Şefliği’nde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kandıra’nın önemi her geçen gün artıyor. Kandıra artık kıyıda köşede bir ilçe değil. Karadeniz’den gelen otoyol buradan geçecek. Gıda İhtisas OSB’nin de bu yıl temelleri atılır. Önümüzdeki yıllarda bazı fabrikalar üretime başlayabilir. Kandıra’da tarımı ve hayvancılığı daha çok geliştirmemiz lazım. Dağıttığımız meyve fidanlarıyla çiftçilerimizi teşvik ediyoruz. Kandıra’da ekonomik değeri olan ileri teknolojiyle tarım ve hayvancılık yapalım. Küçük parçalara ayrılmış arazilerimizi birleştirerek tarım yapalım. Küçük küçük tarlalarla iş yapamayız" şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu sembolik olarak Salim Can ve Ramis Şakacı’ya meyve fidanlarını teslim etti.