Kapaklı Belediye Meclisi’nde Gündem Tartışması

Kapaklı Belediye Meclisi’nde Gündem Tartışması

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi, 2014’ün son Meclis Toplantısı’na meclis gündeminin belirlenmesine yönelik tartışmalar damgasını vurdu. Ak Partili Meclis üyeleri, son anda Meclis gündemine alınan konulardan haberdar olmadıklarından yakınırken, Belediye Başkanı Mandalı, "Kimseden bir şey kaçırmıyoruz" dedi.
Kapaklı Belediye Meclisi Toplantısına AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce AK Parti Grubu’nun meclise sunduğu önerge görüşüldü. AK Parti Grubu adına söz alan Akın Yılmaz, "Biz meclis öncesinde bir araya gelerek grup toplantıları yapıyoruz. Belediyeden bize gönderilen meclis gündeminde 6 madde oluyor. Fakat toplantıya geldiğimizde gündeme birçok dilekçe sonradan ekleniyor. Biz 2015 yılı itibari ile meclis toplantısından önceki 3 gün içinde verilen dilekçelerin o ayki gündeme alınmamasını, bizlere gönderilen gündem maddelerinin en açık hali ile gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.
Meclise sunulan dilekçelerin gündeme alınıp alınmamasının mecliste oylamaya sunulduğunu ifade eden Başkan İrfan Mandalı ise "Gündeme sonradan eklenen dilekçeler, zaten ilk iş olarak ilgili komisyonlara havale ediliyor. Siz de aranızdan bir temsilci belirleyip, toplantıdan bir iki gün önce belediyemizden dilekçelerle ilgili alınan komisyon raporlarını talep edebilirsiniz. Bizim kimseden bir şey kaçırdığımız yok" diye konuştu.
Yılın son toplantısının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen Pazar Yeri konusu görüşüldü. Kapaklı’da perşembe günleri kurulan Pazar Yerinin imar planında olmadığı belirtilen komisyon raporunda, "Perşembe Pazarı’nda 145 pazar esnafı bulunuyor. Bu pazar yeri trafiği olumsuz etkiliyor. Okullar bölgesinde olduğundan öğrencilerin okullara giriş çıkışlarını engelliyor. Öğrencilerin dikkatini dağıtıyor. Buranın 19 Mayıs Caddesi’ne taşınması talep ediliyor. Fakat cadde dere kenarında bulunduğu için sel felaketinden pazar etkilenebilir. Derede oluşan su birikintileri koku yapabilir. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen durumlar söz konusu olabilir. Bu kapsamda bahse konu pazarın geçici olarak Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin Çiğden Sokak ile kesiştiği noktadan, Güvercin Sokak’la kesiştiği noktaya kadarki alanda kurulması uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi. İlgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
"1994’TE HATALI İMAR UYGULAMASI YAPILMIŞ"
Belediye Başkanlığı yaptığı ilk 2 dönemde de vaatleri arasında Kapalı Pazar Yeri projesinin olduğunu anımsatan Başkan Mandalı ise "Maalesef ilçemizde 1994’te hatalı imar uygulaması yapılmış. Biz ne zaman Kapalı Pazar Yeri ya da Aqua Park için yer belirlemeye kalksak, bir müfettiş geliyor ve önce imar uygulamasındaki yanlışlıkların düzeltilmesini istiyor. Ancak o zaman Kapalı Pazar Yeri ya da Aqua Park gibi projeler için yer verilebileceğini söylüyorlar" dedi. İlgili komisyon raporu ise AK Parti Grubu’nun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün kadro değişikliği ile ilgili yazısının oy birliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Etüt Proje Müdürlüğü’nün mükerrer cadde ve sokak isimleri ile ilgili yazısı görüşüldü. Gündem maddesi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Belediyesi ile Moldova’ya bağlı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin Beşalma Belediye’sinin kardeş belediye olmasına karar verilen toplantıda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün park isimleri ile ilgili yazısı da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
HESAPLAR ARASI AKTARMA OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ‘Aktarma’ konulu yazısı görüşüldü. “Baskı ve Cilt Giderleri”, “Elektrik Alımları”, “Yurt İçi Sürekli Görev Yolluğu”, “İlan Giderleri”, “Büyükşehir’e Verilen Paylar”, “Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları”, “Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları”, “Dernek-Birlik-Kurum ve Kuruluşlara Yardım”, “Diğer Sosyal Amaçlı Transferler, “Diğer Tüketim Mal ve Malzeme Alımları”, “Diğer Müşavir Firma ve Kişilere Ödemeler” ve “Yem Alımları ve “Diğer Hizmet Alımları” kalemlerinde toplam 1 milyon 200 bin TL artırım yapılması ve diğer hesaplardan da aynı tutarda eksiltme yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Toplantı, bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesi ile devam etti. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Etüt Proje Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Basın Yayın Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin yardım talebi görüşüldü. Komisyonun, "Derneğe ait giderlerin belediyece karşılanmasına yönelik yardım talebi, resmi evraklardaki eksiklikler nedeniyle komisyonca yeniden görüşülmesi uygun görüldü" şeklindeki raporu meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
Toplantı sonunda meclis üyelerine Fen işleri Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında slayt eşliğinde bilgilendirmede bulunuldu.