Kapaklı’da Asansörler Muayeneden Geçiriliyor

Kapaklı’da Asansörler Muayeneden Geçiriliyor

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi, ‘Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ gereğince asansörlerin her yıl muayene ve periyodik kontrolünün yapılabilmesi için belediye ile akredite A tipi muayene kuruluşu olan Szutest firması ile yetkilendirme sözleşmesi imzaladı.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada asansörlerin, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, yılda bir kere periyodik kontrolünün yapıldığı kaydedildi. Asansörlerin, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, yılda bir kere periyodik kontrolünün yaptırıldığını ifade eden Kapaklı Belediyesi yetkilileri, "Bina sorumlusunca, yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör, A tipi muayene kuruluşu tarafından yapının bağlı bulunduğu ilgili idareye bildirilir. Yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakılır. Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez. Buna rağmen, asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusu yani belediyemiz sorumlu olur" açıklamalarında bulundu.
Belediyede bulunan asansörlerin can ve mal güvenliği açısından herhangi bir tehlike arz etmediğini bu bakımdan A tipi muayene kuruluşu olan Szutest firması ile asansörlerin her yıl muayene ve periyodik kontrolünün yapılabilmesi için sözleşme imzaladıklarını kaydeden belediye yetkilileri, "Buna göre 1-8 durak sayısına sahip olan her bir asansörümüz için KDV hariç 142 TL bedel ödenecek. Kontrol ve muayene raporları 3 nüsha halinde hazırlanacak. 1’er suret belediyemizde, bina sorumlusunda ve asansör bakım firmasında bulundurulacak" ifadelerini kullandı.