Kar manzaralı deniz keyfi

Kar manzaralı deniz keyfi

Türkiye’de hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesine rağmen Antalya’da sahillere akın eden vatandaşlar, karla kaplı Beydağları'nın manzarası eşliğinde denizin ve güneşin tadını çıkardı.
Türkiye’nin hemen hemen her yerinde kar yağışı ve hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesine rağmen Antalya’da hava sıcaklığı 17 dereceye kadar yükseldi. Deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece olarak ölçüldüğü ilde vatandaşlar konyaaltı sahilini doldurdu. Antalyalılar, Toroslar'a yağan kar manzarasının eşliğinde güzel havanın tadını çıkardı.
Sabahın ilk saatlerinde Konyaaltı Plajı’nda denize giren 58 yaşındaki Ahmet Karabulut, “Burası bir cennet. Kar da olsa, kış da olsa burada insan her mevsim denize girebiliyor. Antalya’mız Türkiye’nin cenneti. Dağlarda karlar var ama bugün hava çok güzel. Denize geldim. Deniz çok güzel. Burada kar kış değişmiyor ve her mevsimde denize girebilirsiniz. Ülkenin dört bir yerinde kar yağışı var. Antalya’ya da kar yağdı ama bugün çok güzel bir hava var” dedi.
Yaz kış denize girdiğini belirten Selahattin Asmalı, “Dışarıda kar var ama deniz suyu sıcaklığı hala çok iyi. Yaz kış denize girmenin sağlığa da faydası var. Türkiye'de cennet gibi bir iklim var. Bunu değerlendirmemiz lazım. Hazır güneş çıkmışken bundan faydalanmak için denize girmeyi tercih ediyorum” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ AKAYDIN TORUNU VE GELİNİ İLE YÜRÜYÜŞ YAPTI 
Gelini Dilek ve 1 yaşındaki torunu Safir ile Konyaaltı Plajı’nda yürüyüş yapan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ise, “Gelinim ve torunumla uzun bir yürüyüş yapacağız. Çok keyifli bir gün geçiriyoruz. Dağlar üstünde kar kümeleri, hava günlük güneşlik, çarşaf gibi bir deniz. Antalyalılar da baya bir tadını çıkarıyor. Gelinim ve torunumla sanırım eve varıncaya kadar da 4 km yürüyeceğiz” dedi.
Akaydın, sıcak havadan dolayı giymiş olduğu kazağın da fazla geldiğini ve her an çıkarabileceğini söyledi.