Karabağlar Gençlik Meclisi 5.olağan Genel Kururlu Yapıldı

Karabağlar Gençlik Meclisi 5.olağan Genel Kururlu Yapıldı

Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu Bozyaka Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda düzenlendi. Yeni yönetimin belli olduğu genel kurulda gençlere seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu önemli mesajlar verdi. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu belirten Selvitopu “Yerel yönetim olarak bizlere düşen görev sizlere gereken desteği ve katkıyı sağlamaktır. Bizler her zaman gençliğin arkasında duracağız. Bu söz değil yapmamız gereken görevimizdir. Karabağlar Belediyesi her zaman gençlerin arkasında duracaktır” dedi.
Yoğun ilgi gösterilen seçime tek aday olarak giren Simge Ökten başkanlığa seçilirken, yürütme kurulu asil ve yedek üyeler de belli oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Adnan Akyarlı, meclis üyeleri, muhtarların katıldığı seçimlerde, kardeş belediye Adıyaman Şambayat’ın Belediye Başkanı Nejdet Arıcı da hazır bulundu.
Divan Başkanlığını Mehmet Türkbay, yardımcılıklarını Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Özdemir, Eğitim - İş Karabağlar İlçe Başkanı Sertay Yayla’nın yaptığı seçimlerin açılış konuşmasını Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr.Adnan Akyarlı yaptı. Kent konseylerinin gönüllü yapılar olduğunu belirten Akyarlı sorumluluk üstlenen tüm gençlere teşekkür etti. Akyarlı, “Kent konseylerinde görev almak makam sağlamaz. Bana başkan derler ama ben kent konseyini oluşturan herkesle aynıyım. Önemli olan katılım ve deneyimlerinizi paylaşmaktır. Sorumluluk üstlenen arkadaşlara güveniyorum. Bu katılımcılık Karabağlar’ı çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Biz bu konuda çok şanslıyız. Çünkü arkamızda yerel yönetim ve Karabağlar’ın sorunlarına bizden daha çok sahip çıkacak bir başkanımız var” dedi.
Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yerel yönetimler olarak görevlerinin gençlere de sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Başkan Selvitopu gençlik meclisinin yapacağı çalışmaların belediye için de çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bir ülke kendi gençliğine önem vermezse, katkı sağlamazsa ülkenin geleceği bize göre karanlıktır. Gençlik, ülkenin aydınlık yüzüdür. Karabağlar’da oluşturulacak gençlik meclisinin yapacağı işler bizim açımızdan çok önemlidir. Yerel yönetim olarak bize düşen, sizlere gereken desteği sağlamak olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk de ülkemizi gençliğe emanet etmiştir. Onun ülkeyi gençlere emanet etmesi gençliğin çok duyarlı olmasındandır. Karabağlar Belediyesi bu anlamda sadece kent konseyinin değil, her zaman gençlerin arkasında duracaktır. Bu söz değil yapmamız gereken görevimizdir” dedi.
Seçim döneminde söylediği açık, şeffaf ve katılımcı anlayışla Karabağlar’ı yöneteceklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, sivil toplum kuruluşları ile en iyi iletişim kurulacak yapılanmanın kent konseyleri olduğunu belirtti ve kent konseyinden gelecek önerileri ciddiye alıp uygulamaya almayı düşündüklerini de ifade etti. Selvitopu, “ Amacımız toplumun tümünü kucaklamaktır. 480 bin insanımızı kucaklamaktır. Dürüst, açık, şeffaf anlayışla görevimizi yerine getireceğiz.” diye konuştu.
Seçimlere tek aday olarak giren Simge Ökten gençlik meclisi başkanı seçilirken ekibiyle birlikte Karabağlar için elinden geleni yapacağını söyledi. Karabağlar Kent Konseyi Yürütme kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Hazal Taş, Sertan Yayla, Sinan Erbaş, Berker Özbayanlı, İlke Hepçilingirler, Oğulcan Okver, Doğan Taştan, Volkan Koçal, Rıza Cangeçer, Haydar Kolcu, Mansur Uludağ, Özgür Nisha, Ergün Yangıt, Selin Gürbüz, Fırat Akay, Burhan Onay, Murat Durgun , Nilhan Matur, Berkan Gürboğa, Gül Kestevur, Sibel Barkın, Emin Özgür Türkbay ve Kunter Kömürcüoğlu.