KARABÜK LİSANSLI SPORCU SAYISINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

KARABÜK LİSANSLI SPORCU SAYISINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Masa Tenisi dalında lisanslı sporcu sayısı bakımından Türkiye birincisi olarak büyük bir başarı elde eden Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Vali Orhan Alimoğlu’nu ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Karabük Masa Tenisi Federasyon Temsilcisi Gülhan Büyüktopcu ve masa tenisi sporcuları katıldı.
Karabük Masa Tenisi Federasyon Temsilcisi Gülhan Büyüktopcu tarafından hazırlanan ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen proje Türkiye birincisi oldu. Masa tenisi dalında lisanslı sporcu sayısını artırmak, kulüplere sporcu sağlamak, ilde yapılan faaliyetlere daha fazla sayıda takım ve sporcu katılımını sağlamak, masa tenisi alanında sağlam ve güçlü bir alt yapı oluşturmak amacı ile Masa Tenisi İl Temsilciliğince Ekim 2013- Haziran 2014 tarihleri arasında uygulamaya konulan proje ile faal ve lisanslı sporcu sayısının nüfusa oranının değerlendirildiği “Türkiye’de Masa Tenisinin Enleri” ödül töreninde Türkiye birincisi oldu. 3946 lisanslı sporcu sayısına ulaşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından projeye katılan 27 okul ve kulübe 10 robot, 33 masa, tişört, raket ve top dağıtımı gerçekleştirdi.
Elde edilen başarıdan dolayı emeği geçenleri kutlayan Vali Orhan Alimoğlu, “Spor demek hareket etmek demek, bunun tersi tembellik, boş durmak, atıl olmak demektir. Tembel olursa, hareketsiz olursa, yanlış kullanılırsa Allah’ın verdiği kol ve bacaklar arızalanıyor. Spor kollarımızı ve bacaklarımızı doğru kullanmayı öğrenmek ve hayatımızı güzelleştirmek için yapılır. Atatürk “Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim” diye ifade ettiği gibi bizlerde sporcunun kültürlü ve ahlaklı olanını daha çok severiz. Sporda başarılı olan öğrencilerimizin okullarında da ilk üçe girmelerini isterim. Bir sporcu sınıfında ilk üçe girmiyorsa bu işte biraz eksiklik var demektir. Masa tenisinde, futbolda, başarılı olalım ama sınıfımızda da en kötü ihtimalle ilk beşe girmemiz lazım. Hem kültürde, hem sporda en iyilerden olmanızı temenni ederim, başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.
Daha sonra Vali Orhan Alimoğlu tarafından sporculara günün anısına hediyeleri takdim edildi.