Karacabey Belediyesi’nden toplu açılışlar

Karacabey Belediyesi’nden toplu açılışlar

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın, göreve gelmesiyle birlikte ele aldığı konuların başında gelen Eskikaraağaç Leylek Köyü, son 3 yıldır gerek geleneksel leylek festivali ile gerekse de köy içerisinde yapılan turizm hamleleriyle adeta göz kamaştırıyor.

Karacabey Belediyesi önceki gün, Avrupa Leylek Köyleri ağına üye olan ve ‘Leylek Dostu Köy’ kimliğiyle anılan Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde çeşitli açılışlar gerçekleştirdi.

Karacabey Belediyesi tarafından Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde gerçekleştirilen açılışlar kapsamında; Leylek Yürüyüş Yolu, Sosyal Tesis, İskele ve Çok Amaçlı Salon hizmete açıldı. Açılışların ardından davetliler leylek yürüyüş yolunda yürüyerek, Uluabat’ın eşsiz manzarasına tanıklık ettiler.

Bölgede yapılan tüm çalışmaları, bir açılışla kamuoyuna duyurmak amacıyla düzenlenen törene; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özkoroğlu, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Eskikaraağaç Mahalle Muhtarı Rıdvan Çetin, Gölyazı Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin ve EKADER Başkanı Güllü Bilgin’in yanı sıra, mahalle sakinleri de katılım gösterdi.

Kırsal kalkınmayı ve girişimci kadınlarımızı desteklemeye çalışıyoruz

Açılışta konuşan Başkan Ali Özkan, “Biz köylerde sadece turizmi değil, kırsal kalkınmayı ve girişimci kadınlarımızı da desteklemeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Dağkadı Köyü’nde yine köylü kadınlarımızın böyle bir birlikteliğine imkân sağlamış olduk. İnşallah bu tarz girişimciliği destekleyen faaliyetlerimizi, tüm mahallelerimizde gerçekleştirmek de nasip olur. EKADER bizden çatı tamiri istemişti. Biz de çatıyı yapmakla kalmayalım, çatı katı ile köye çok amaçlı bir salon kazandıralım dedik ve bunu hayata geçirdik. Çeşitli cemiyetlere ve etkinliklere vesile olacak. Görevimizin sonuna geldiğimizde hayırla yâd edilmek için her mahallemize bir imza atmak istiyoruz, bir eser bırakmak istiyoruz. Bu çerçevede bunları bir plan, bir proje çerçevesinde yapıyoruz. Kimisi organizasyon aşamasında, kimisi proje aşamasında, kimisi de bu mahallemizde olduğu gibi hayata geçmiş durumda” şeklinde konuştu.

Açılışların ardından davetlilerle birlikte köyü turlayan Başkan Ali Özkan, yapılan çalışmaları tek tek katılımcılara anlatarak, çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gün batımında leylek yolu keyfi

Öte yandan Karacabey Belediyesi, geçen yıl çalışmalarına başlanan ve bu yılki etkinliklerde tamamlanarak hizmete açılan 1 buçuk kilometrelik göl kıyısındaki yürüyüş yoluyla, bölge halkı ve ziyaretçiler için çok önemli bir eksikliği de bu yönde tamamlamış oldu.

Leylek Yürüyüş Yolu adıyla anılan bu parkur ile gelen ziyaretçiler, parke taşlı sazların ve gölün kıyısında, kuşların cıvıltısı eşliğinde ziyaretçilere doğal bir yürüyüş imkânı sağlıyor. Ayrıca Türkiye’nin gün batımı manzarasıyla meşhur, Uluabat Gölü’nün bu eşsiz manzarasına gelen ziyaretçiler de eşsiz anlara bu yolda tanıklık ediyorlar.

İskele hem köylünün hem ziyaretçilerin bir ihtiyacıydı

Karacabey Belediyesi’nin Leylek Köyü’ne kazandırdığı bir diğer yapı ise iskele oldu. Seyyar olarak tasarlanan ve dubalar yardımıyla gölün su seviyesindeki değişimden etkilenmeyerek hizmet vermeye devam eden iskele sayesinde, gölde tur atmak isteyen halk ve balıkçılık yapan köylüler, bu iskele yardımıyla oldukça kolaylık yaşıyor.

Sosyal tesis imkânı

Leylek Köyü’ne yapılanlar ve her yıl gerçekleştirilen leylek festivali ile artan ilgi karşısında köy, bunca zamandır tam olarak ihtiyaca karşılık veremiyordu.

Zaman zaman, çay içilecek bir yer dahi bulunamayan köye, Karacabey Belediyesi tarafından süratle hazırlanan göl manzaralı bir sosyal tesis kazandırılarak hizmete konuldu.

Köye gelen ziyaretçilerin hem çay – kahve gibi ihtiyaçlarını karşılayan, hem de Uluabat Gölü’nden çıkan eşsiz tatlı su balıkları lezzetlerini halka sunan sosyal tesis, bugün sahip olduğu koşullar sayesinde, gelen ziyaretçilerin büyük beğenisi ile karşı karşıya…

Çok Amaçlı Salon Uluslararası Kuş Konferansı’na Ev Sahipliği Yapacak

Köyde daha önce, EKADER’in kullanması adına yapılan dernek binasının tavanındaki problemlerden ötürü, dernek üyelerince binanın tamiratı için belediyeden yardım istenmişti.

Başkan Ali Özkan ise dernek üyelerine, ikinci kata çatı katı şeklinde çok amaçlı bir salon kazandırma önerisini sunmuş ve bu fikir de çok geçmeden köyde hayata geçirilmişti.

500 kişi kapasiteli bu salon, normal zamanda köylüye düğün salonu olarak da faaliyet gösterecek olup, çeşitli etkinliklerde konferans ve toplantılara da ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı.

Salonun 2017 yılında ilk olarak, Uluslararası Kuş Konferansı’na ev sahipliği yapacağı bildirildi.