Karacabey'de Büyükşehir imzası

Karacabey'de Büyükşehir imzası
 Bursa’yı sporda da marka bir kent yapma hedefiyle hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altepe, Karacabey’e yakışır özel bir spor tesisinin ilçeye en kısa sürede kazandırılacağını söyledi.

‘Spor Şehri Bursa’yı oluşturmak hedefiyle başta olmak üzere eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere sahalar, mahallelere halkın kullanabileceği spor tesisleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçeleri de unutmadı. Bütünşehir uygulamasının ardından Büyükşehir sınırlarına dahil olan Karacabey İlçesi’nin stadı da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’de M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte ilçe stadında incelemede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yakışır özel bir spor tesisinin ilçeye en kısa sürede kazandırılacağını söyledi. Stat inşaatının detaylarını anlatan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın her köşesinde spor yapma imkanı sağlayan projelerimizi uygulamaya alıyoruz. Sadece şehir merkezinde değil, Büyükşehir sınırlarına dahil olan tüm ilçelerimize yönelik çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Mudanya ilçelerinde sosyal kültürel ile spor tesislerinin yapımı çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz yıl sonlarında başlayan Karacabey Stadyumu’nun bakım onarım çalışmaları da devam ediyor. Hedefimiz en kısa zamanda tesisi ilçe halkının kullanımına sunmaktır” diye konuştu.

Altepe, 700 metrekare alanlı stadyumun tribün kısmındaki bin 500 seyirci koltuğunun yenilendiğini, tribün üstü çelik kontrüksiyonun bakım ve boyasının tamamlandığını, tribün basamaklarının eski çatlamış mozaik kaplamalarının tamamen sökülerek yeni kaplama yapılacağını, tribün altı sporcu tesisi bölümünde takımların soyunma ve duş gibi hizmetlerde kullanacağı 525 metrekarelik alan TFF standartlarına göre projelendirildiğini belirtti.

Bay ve bayan hakem odaları, 4 takımın aynı anda soyunma ve duş ihtiyacını gidereceği mahaller, idari oda ve ofislerle seyirci wc mekanlarının da bulunacağı tesiste, alandaki tüm duvar, yer döşeme kaplaması, elektrik ve mekanik tesisatı yenilendiğini anlatan Altepe, “Eski kazan sökülerek yerine doğalgazla çalışan kazan ve mekanik tesisatı konuşlandırılıyor. Misafir tribününün boya ve bakım çalışmalarına da başlandı. Burada da 800 seyirci koltuğu yenilenecek, misafir tribünü için yürüyüş yolu ve sert zemin yapılacak. Stadın tüm çevre duvarlarında bakım çalışması yapılacak. Çevre duvarların üzerine korkuluk yapımına da başlandı” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabeylilerin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini görmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özkan, Bursa’nın desteği ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Karacabey’in günden güne daha da güzel ve daha yaşanabilir bir ilçe olacağına değinerek, Başkan Altepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Özkan, stadyumun yenilenmesini sağlayan Altepe’ye bir de forma hediye etti.

Altepe ve Özkan, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilçedeki kamu kurumlarının yetkilileri ve partililerden oluşan heyetle birlikte stadyum inşaatını detaylıca inceledi.