Karadağ Türk Yatırımcılara Muhteşem Fırsatlar Sunuyor

Karadağ Türk Yatırımcılara Muhteşem Fırsatlar Sunuyor

Karadağ Büyükelçisi Branko Miliç Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Ziyarette GTO Başkanı Eyüp Bartık ile bir araya gelen Miliç Karadağ’ın Türk yatırımcılar için enerji başta olmak üzere birçok alanda muhteşem fırsatlar sunduğunu söyledi.
"Aramızdaki tarihsel ve ekonomik bağları çok daha güçlü hale getirmek istiyoruz" diyen Büyükelçi Miliç, Türkiye ve Karadağ arasında imzalanan Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün bunun için önemli bir adım olduğunu aktardı.
Diplomatik ilişkilerin de her geçen gün daha doğru bir zeminde şekillendiğini söyleyen Miliç, iki ülke açısından da 2015 yılında ilişkilerin daha da güçleneceğini ve her iki tarafın lehine sonuçlar alınacağını ifade etti.
Karadağ olarak Türkiye’nin girişimciliğini çok önemsediklerini söyleyen Miliç, “Karadağ Türk yatırımcılar için muhteşem fırsatlar sunuyor. Enerji başta olmak üzere özellikle ulaşım, mobilya ve turizm sektörleri fırsatların değerlendirilmesi gereken özel sektörler. Türkiye ve Karadağ arasında imzalanan Ekonomik İşbirliği Protokolü bu fırsatların önünü daha da açacaktır. Karadağlı ve Türk işadamlarını bir araya getirerek ülkemizde fırsatları ve yatırım avantajlarını anlatabileceğimiz bir iş forumu düzenlemeyi planlıyoruz. Bu foruma Gaziantepli iş adamlarını bekliyoruz” dedi.
Gaziantep’in bölgedeki stratejik önemi ve Türkiye ekonomisindeki yeri hakkında Büyükelçi Branko Miliç’e bilgi veren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, Gaziantep için Türkiye için tüm fırsatları değerlendirmeye ve işbirliklerine hazırız mesajını verdi.
“Gaziantep’i Avrupa’nın en güney kenti gibi düşünün ve sahip olduğu avantajları görün” diyen Bartık, Gaziantep’in Avrupa’nın doğuya açılan en güçlü, en önemli, en avantajlı kapısı olduğunu belirtti.
Bartık, “Karadağ ile ekonomik ilişkilerimiz artan bir seyir izlemekte. Özellikle doğrudan Türk yatırımları için önemli bölgelerden biridir. Birçok Türk firması Karadağ’a yatırım yapmaktadır. Gaziantep iş dünyası olarak da hedefimiz her iki tarafın çıkarına olacak ilişkilere devam etmeyi arzu ederiz. Gaziantep ile Karadağ arasında şu an var olan 50 bin dolarlık ticaret hacmini yeterli bulmuyoruz. Gaziantep’i Avrupa’nın en güney kenti gibi düşünün ve sahip olduğu avantajları görün” şeklinde konuştu.