Karaman Ak Parti’de 5. Olağan Kongre Süreci

Karaman Ak Parti’de 5. Olağan Kongre Süreci

AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, 5. olağan kongre takviminin 15 Eylül 2014 tarihinde başladığını ve 22 Şubat 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi.
İl Başkanı Dereli, kongre takvimini açıklamak için partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca ve partililer katıldı. AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı konuşmasında, "5. olağan kongre sürecinin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımıyla ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. Karaman’da ve ilçelerimizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallelerimizde birlik ve beraberlik içinde yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallelerimizde atılmış olacaktır” dedi.
Dereli, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır diyerek, “Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. 5. olağan kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.