Karaman’da Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi

Karaman’da Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi

Karaman’da güvenli okul, güvenli eğitim projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, okul müdürleriyle bir araya geldi.
Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile Emniyet ve Milli Eğitim şube müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Karaman ilimiz ülkemizdeki diğer illere göre huzur açısından ve okullarında çok ciddi bir sorun bulunmamakla birlikte diğer illerde bulunan bütün sorunların aynısını hemen hemen kendi ilimizde de görüyoruz. Karaman Emniyet teşkilatı olarak bu sorunların giderilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun konuşmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Fatih Keçeli, “Okulların çevresinde 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunda karşılaştığımız en önemli suçlar 37 kasten yaralanma, 8 intihara teşebbüs, 7 hırsızlık, 6 taksirle yaralama, iki kişilerin huzur ve sükununu bozmak, 5 tehdit ve hakaret, bir uyuşturucu bulundurmak, bir yanma, bir zehirlenme olmak üzere toplam 69 olay gerçekleşmiştir. Bu olaylar karşısında toplam 80 şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Zararlı alışkanlıklar olarak alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı tüm dünya ülkelerinde olduğu ülkemizde de ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gerçeklerden yola çıkarak çocuklarımın suça karışmalarını önlemek ve zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Emniyet Teşkilatı olarak Güvenli Okul Güvenli Eğitim projesi kapsamında Karaman ilimizde 2008-2009 eğitim-öğretim sezonunda başlatılan ve her yıl başarıyla uygulanan her okula emniyet personelinden en az bir irtibat görevlisi görevlendirilen okul sezonu başlamıştır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından emniyet mensupları ile okul müdürleri arasında okullarda yaşanan sorunlar istişare edilirken toplantıya az sayıda okul müdürünün katılması dikkat çekti.