Karantina kararı gündemde değil

Karantina kararı gündemde değil

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,   İran devlet televizyonuna göre, Tahran'daki Bakanlar  Kurulu toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, ülkede birçok kentte görülen  Kovid-19 salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Halka, yetkililerin tavsiyelerine uyma ve söylentilere kulak asmama  çağrısında bulunan Ruhani, "Hiçbir şehir veya bölge için karantina kararı  gündemde değil. Bir yerin kapatılması kararı valiliğin ve bakanlıkların değil,  Koronayla Mücadele Merkezi'nin sorumluluğundadır." diye konuştu.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı da virüs kaptı

Ülkede salgınla ilgili tüm önlemlerin alındığını aktaran Ruhani,  "Koronavirüs, ülkedeki üretim ve işlerin durdurulması için düşmanların silahına  dönüşmemelidir." ifadesini kullandı.  Birkaç hafta içinde salgının üstesinden geleceklerini ve Sağlık  Bakanlığı tarafından konuyla ilgili sunulan raporların "ümit verici" olduğunu  dile getiren Ruhani, halka zorunlu olmadıkça kalabalık yerlerde bulunmamalarını  tavsiye etti.

Ruhani, Kovid-19 tespit kitlerinin Dünya Sağlık Örgütü yoluyla  ülkeye  getirildiğini aktararak, İran içinde de tespit kitlerinin üretimine başladığını  kaydetti. Ülkedeki vaka ve ölüm sayılarının gizlendiğine ilişkin iddialara da  değinen Ruhani, "Hiçbir şekilde mevcut rakamları ne azaltıyor ne de artırıyoruz."  diyerek, hükümetin istatistikler üzerinde herhangi bir oynama yapmadığını  vurguladı.