Karasu Arıtma Tesisi Yükseliyor

Karasu Arıtma Tesisi Yükseliyor

Karasu’da inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisindeki çalışmaları inceleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “11 Milyon TL’lik yatırımla inşa edilecek tesis ile Karasu ve Karadeniz’in kirlenmesi önlenecek” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 11 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karasu’da inşa ettiğimiz arıtma tesisiyle ilçenin atık suları arıtılacak. 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre projelendirdiğimiz tesis sayesinde Karasu’da atık sular uzun yıllar sorun olmaktan çıkacak” diye konuştu.
Atıksu Arıtma Tesisinin, Karasu ve Karadeniz’in kirlenmesini önleyeceğini de ifade eden Rüstem Keleş, “Atıksu Arıtma tesisimizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tesisimizi 2015 yılının yazında tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz. İnşallah tesisin hizmete girmesiyle Karasu’nun korunması adına çok önemli bir çalışma hayata geçirilmiş olacak” şeklinde konuştu.