Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazar

14°/

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

13°/

Perşembe

10°/

Cuma

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Kardak'ta hareketli dakikalar

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 3.8 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları çevresinde Türk ve Yunan botları arasında bugün yine hareketli dakikalar yaşandı. Türk sularına girince müdahale edilen Yunan botu arıza yapınca, 30 dakika boyunca sıkıntının giderilmesini bekledi. Arıza giderilmesinin ardından Yunan botunun kendi sularına dönmesiyle gerginlik sona erdi.

Yayınlanma:
Kardak'ta hareketli dakikalar

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile beraberindeki İlçe Emniyet Müdürü Haluk Koç ile üst düzey askeri yetkililerin, dün öğle saatlerinde, sahil güvenlik botuyla bölgeye giderek inceleme yaptıkları Kardak kayalıklarında, bugün hareketlilik yaşandı. Yunanistan’ın Kalalimnos Adası’nda konuşlu ‘AZ 913’ numaralı Yunan botu, saat 09.00’da, önce Kardak kayalıklarına, ardından Türk sularına yöneldi. Bölgede devriye görevi yürüten 72 Nolu Türk sahil güvenlik botu, Yunan botunun karşısına çıktı. Turgutreis’te konuşlu 3 sahil güvenlik botu da bölgeye yöneldi. Denizde yaşanan dalaşma sırasında, Türk ve Yunan botlarının neredeyse birbirine değecek şekilde yaklaştığı görüldü. Bir Türk botunun daha bölgeye ulaşmasıyla süren o hareketli anlarda, saat 09.35’te Yunan botu, Türk sularında motor arızası yaşadı. 5 Yunan askerlerinin botun üzerine çıktığı ve etrafında sürekli dönen Türk botundaki subaylarla konuşmaya çalıştığı görüldü. O anlar DHA tarafından görüntülendi.

Yaklaşık 30 dakika olduğu yerde sabit olarak bekleyen Yunan botu, arızanın giderilmesiyle saat 10.15’te, kendi sularına çekildi. İstanköy Adası’ndan (Kos) gelen askeri bir zodyak bottaki teknisyenlerin, Yunan botuna malzeme getirdiği ve arıza için çalıştığı görüldü. Yaklaşık 75 dakika süren gerginlik, Yunan botunun kendi sularına çekilmesiyle sona erdi. Bölgede halen 3 Türk sahil güvenlik botu Kardak kayalıklarının dibinden ayrılmazken, 2 Yunan botu ise kayalıklara 1 mil mesafede bekleyişini sürdürüyor.
 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler