Kardeşlerin miras kavgası kanlı bitti: 2 ölü, 1 yaralı

Kardeşlerin miras kavgası kanlı bitti: 2 ölü, 1 yaralı

Gülten ve Sedat Foçadan olay yerinde hayatını kaybederken kızları Selin Foçadan ağır yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Eski Belediye Caddesi üzerindeki evde meydana geldi. Emekli banka müdürü Ahmet Cirit aralarında miras yüzünden husumet bulunan kardeşi Gülten Foçadan ile konuşmak için evine geldi. Kısa bir süre sonra Cirit ile kardeşi Foçadan tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Cirit yanında getirdiği tabancayla Gülten Foçadan ile eşi Sedat Foçadan ve yeğeni Selin Foçadan'a ateş etti.

Silah seslerini duyan çevredekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis eve girdiğinde Gülten Foçadan ile eşi Sedat Foçadan'ın hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralı olan Selin Foçadan sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Selin Foçadan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olay sonrası Gülten Foçadan ile eşi Sedat Foçadan'ın cesetleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kardeşi ile eniştesini öldüren yeğenini ise ağır yaralayan Ahmet Cirit polis tarafından kısa sürede yakalandı. Öte yandan Ahmet Cirit ile Gülten Foçadan'ın miras meselesi yüzünden 15 senedir mahkemelik oldukları öğrenildi.