“kardeşlik Bilinci Devamlı Diri Tutulmalı”

“kardeşlik Bilinci Devamlı Diri Tutulmalı”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çizgi Ötesi Topluluğu tarafından Şahinbey İlçe Vaizi Şeref Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı “Mü’minin Kardeşlik Bilinci” konulu konferans, GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.
Konferansın açılışında konuşan GAÜN Çizgi Ötesi Topluluğu Başkanı Mehmet Raşit Taş, Çizgi Ötesi Topluluğu olarak bu yıl yoğun bir faaliyet programı oluşturduklarını ve çalışmalarını “Mü’minin Kardeşlik Bilinci” konulu konferansla başlattıklarını söyledi.
“Mü’minin Kardeşlik Bilinci”nin tarih boyunca önemli bir konu olduğunu ifade eden Şahinbey İlçe Vaizi Şeref Aydın, “Biz genel olarak aynı anne babadan doğan bireyler olarak kardeşiz. Özel olarak da aynı dini paylaştığımız, inandığımız için kardeşiz. Dolayısıyla bu kardeşliğimizi hangi coğrafyada, dönemde olursa olsun devam ettirmeliyiz” dedi.
Aydın, “Ne yazık ki günümüzde İslam aleminde bir katliam ve sömürü var. Müslümanlar olarak bu katliama ve sömürüye karşı ne yapabiliriz, nasıl gayret edebiliriz bunun peşinde olmalıyız. Müslüman kardeşlerimiz eziyet görmesin. Katliama uğramasın. Dünyada zulüm olmasın. Aynı dini paylaşsak da paylaşmasak da insan olarak yaşama hakkımız vardır. Yaşama hakkı, istediği gibi inanma hakkı kişinin doğuştan getirmiş olduğu haklardır” diyerek, ortak bir parola olarak kardeşlik bilincinin devamlı diri tutulması gerektiğini vurguladı.
Gençliğin bir kişinin doğumundan ölümüne tüm hayatı boyunca çok önemli bir devre olduğunu belirten Aydın, “Gençlik, duygu ve düşüncelerin geliştiği, kişinin bir takım akımlara kapılabildiği bir dönemdir. Gençlerimize tavsiyemiz; meşru çerçevede kalmak şartıyla iradeleri, hürriyetleri ellerinden alınmadan serbestlik içerisinde istediklerini yapsınlar. Gerek ilahi gerek beşeri tüm dinlerde, sistemlerde insanın mutlak hürriyeti diye bir şey olamaz” diyerek, gençlere ülkemizi, milletimizi, gençliğimizi ve insanlığımızı daha ileri seviyeye taşımanın bilincinde olmaları konusunda tavsiyede bulundu.