Karesi Sanat Sokağı Açıldı

Karesi Sanat Sokağı Açıldı

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Karesi Kültür ve Sanat Günleri törenle başladı.
’Bu sokakta sanat var’ sloganıyla başlayan etkinlikler Çavuş Sokak’a renk ve heyecan getirdi. Sanat Sokağı’ındaki etkinler saat 12.00’dan gece 24.00’a kadar devam edecek. Açılan stantlarda atık değerlendirme, ebru, kara kalem, grafiti, pandomim, resim, sokak dansı, sokak müziği, sokak tiyatrosu, takı, tel kırma, kırkyama, Augmented Reality showlar yer alacak. Bu günkü gösterilerde Köstebekgiller Çocuk Tiyatrosu Salih Tozan Kültür Merkezi’nde saat 10.30, 15.00 ve 18.00’de olmak üzere 3 kez sahne alacak. Sanat Sokağında ise saat 20.00’da ateş dansı gösterileri gerçekleştirilecek. Sanat Sokağı’nın açılış kurdelesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve ünlü sunucu Özlem Yıldız kesti.
Açılış sonrası standları gezen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Balıkesirlilerin 30 Mart tarihinden itibaren Karesi ve Altıeylül belediyeleri sayesinde çok güzel bir Ramazan geçirdiğini belirterek " Altıeylül Belediyemizin düzenlediği konserler vardı, sünnet şöleni vardı. Bu seferde Karesi Belediyemiz yine sünnet merasimleriyle konserleriyle sanat sokağında sanata verdiği önemi ifade ediyor. Ben Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum Balıkesir’e bu şekilde güzel şeyler yaşatıyorlar. Bunlar tabi ki ilk inşallah bundan sonra daha güzel olacak" dedi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Karesi Belediyesi olarak her zaman sanatın yanında olduklarını ifade ederek "Belediyelerin kültürel ve altyapısal görevleri vardır. Altyapı işlerinin büyük bir kısmı Büyükşehir’e ait olduğu için bizler kültürel ve sanatsal faaliyetlere yoğunluk vereceğiz" dedi.
Talep olması halinde sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Sanat Sokağı’nın kalıcı hale getirilebileceğini belirten Başkan Yılmaz, "Yeteneksizsiniz gibi bu tür faaliyetler düzenleyip, sanatçıların çalışmalarını diğer vatandaşlara duyurmayı planlıyoruz" diye konuştu.