Karısını öldüren Afgan kocayı, MİT sorgulayacak

Karısını öldüren Afgan kocayı, MİT sorgulayacak

Kocasından kaçmak için İstanbul’dan Trabzon’a giden 20 yaşındaki Roshan Arab adlı Afgan genç kadın, imam nikâhlı eşi tarafından 24 bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Katil koca Golmohommed Jamshid (27), yakalanmış ve tutuklanmıştı. Jamshid’in, Afganistan’da terör örgütleriyle bağlantısı olduğu iddia edildi ve MİT tarafından sorgulanacağı belirtildi. Roshan Arab ise dün gözyaşları arasında toprağa verildi.


EŞİNDEN BOŞANDI VE YENİ BİR HAYAT KURDU
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Gülbaharhatun Mahallesi’nde öldürülen Arab cinayetinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Afganistan’dan Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen Roshan Arab, 3.5 yıl önce boşandığı dini nikâhlı eşi Golmohommed Jamshid’i terk etti. Eski eşinin tehditlerinden korkan Arab, çareyi Trabzon’a kaçmakta buldu ve burada özel bir şirkette temizlik elemanı olarak çalışmaya başladı. İstanbul’dan kaçan genç kadının yerini öğrenen Jamshid, Trabzon’a gitti. 6 Ekim sabahı evinden çıkarak işe giden Roshan Arab’ı takip eden eski koca Jamshid, kaldırımda birlikte yürürken cebinden çıkardığı bıçakla genç kadını 24 kez bıçaklayarak öldürdü.
Gözaltına alnan Jamshid, Cinayet Masası dedektifleri tarafından sorgulandıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Jamshid, eski eşiyle tartışmaya başladıktan sonra kendini kaybettiğini belirterek, yaptı- ğından pişman olduğunu söyledi.Roshan Arab, dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yeni mezarlığında bir grup Afganlı tarafından toprağa verildi. Kadın katilinin ise tasarlayarak adam öldürmekten yargılanacağı öğrenildi. Golmohommed Jamshid’in Afganistan’daki terör örgütleriyle bağlantısı olduğu iddia edildi. Jamshid’in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından sorgulanacağı belirtildi.