Kars'ta 3 terörist öldürüldü

Kars'ta 3 terörist öldürüldü

Kars Valisi Rahmi Doğan, Valilik Konağında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiğini belirtti. Çevre illerin desteğiyle bölgede geniş çaplı operasyon düzenlediklerini aktaran Vali Doğan, şöyle devam etti: "Çemçe-Madur bölgesi Şah yolunda Kağızman'a doğru tüm vadiler güvenlik birimlerimiz tarafından taranıyor. Sabahın ilk saatleri itibarıyla ilk temas sağlandı ve 3 teröristi ölü olarak ele geçirdik. Operasyon devam ediyor. Operasyon birkaç gün daha devam edecek gibi gözüküyor. Şah yolundan Kağızman'a kadar tüm vadileri, dereleri, mağaraları tarayarak ineceğiz."



Çemçe-Madur bölgesinin bakanlık kararıyla daha önceden "Güvenlik Bölgesi" ilan edildiğini anımsatan Doğan, "Çemçe-Madur, Sarıkamış Boyalı Bölgesi ve Şenkaya bölgesinde terörist gruplarının olduğunu biliyoruz ve bundan sonra daha ciddi operasyonlar yaparak bu sayıyı yok edeceğiz ve PKK'yı oradan kaldırmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK mensuplarının bölgeyi kullanarak Karadeniz'e geçmeye çalıştığını belirten Doğan, şunları kaydetti: "PKK terör örgütü mensupları, Çemçe-Madur'dan önce Sarıkamış Boyalı, daha sonra oradan Şenkaya üzeriden Artvin üzerinden Karadeniz'in diğer bölgelerine açılmaya çalışıyor. Malumunuz, geçen hafta içerisinde PKK'nın dağ kadrosuna eleman temini yapan 5 kişiye gözaltı yaptık ve bunların 3'ü tutuklandı. Bu tür çalışmalarımız güvenlik güçlerimiz tarafından yapılıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, operasyonlarımız daha hızlı bir şekilde devam edecek."




»