Kars'tan acı haber: 1 Şehit

Kars'tan acı haber: 1 Şehit

Alınan bilgiye göre, Kağızman ilçesine bağlı Karakale köyü kırsalında operasyon yapan Jandarma Özel Hareket timleri ile Terör örgütü mensupları arasında sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada, 1'i ağır 2 asker yaralandı, 3 terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden biri, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

ERZURUM’DAN GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞ
Şehit düşen astsubay başçavuşun Kırıkkale nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Nurettin Öztürk olduğu açıklandı. Erzurum Jandarma Özel Harekat Timi’nde görevli olan Öztürk’ün, geçici görevle Kars’ın Kağızman İlçesi’ndeki Paslı Karakolu’na gönderildiği bildirildi.

Aynı çatışmada başından hafif yaralanan askerin rütbesinin yüzbaşı olduğu belirtildi, ancak kimliği hakkında bilgi verilmedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde olayla ilgili şu bilgi verildi: "16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularında Kars / Kağızman ilçesi Karakale köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla jandarma özel harekât timleri ile icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış; helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.