Kars Ülkü Ocakları Mekke’nin Fethini, Sarıkamış Şehitlerini Ve Seyyid Ahmet Arvasi´yi Andı

Kars Ülkü Ocakları Mekke’nin Fethini, Sarıkamış Şehitlerini Ve Seyyid Ahmet Arvasi´yi Andı

Mekke’nin fethi, Sarıkamış Şehitleri ve Eğitimci-Sosyolog, Mütefekkir Seyyid Ahmed Arvasi, Kars Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programlarla anıldı.
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günlün anlam önemini belirten konuşmayı Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel yaptı.
Adıgüzel, “Bugün bizler buraya yeni yılı kutlamak için toplanmadık. Bugün bizler Hıristiyanların bayramı olan noeli idrak etmek içinde bir araya gelmedik. Allah’ın izniyle bunlar bizlerden uzaktır. Bizlerin bugün bir araya gelme sebebimiz; Mekke’nin fethidir, 100 yıl önce Sarıkamış’ta soğuğa, ayaza ve işgale karşı mücadele eden şehitlerimizdir. Bugün burada olmamızın sebebi; Ülkücü Hareketin mütefekkirlerinden olan, ömrü çilerlerle, mücadeleyle geçen 20.yüzyılın Yesevisi olan, Seyyit Ahmet Arvasi’dir” dedi.
Bugün dünya genelinde olduğu gibi ne yazık ki, ülkemizde de noel adı altında insanlarımız haramlara gark olacaklardır. İstedik ki, Kars Ülkü Ocakları olarak, yarınlarımızın teminatı olan siz gençlerimizi bu akşam günahlardan, haramlardan, kötü işlerden uzak tutalım ve manevi değer yargılarımıza sahip çıkalım diye Tolga Adıgüzel, şunları söyledi:
“Mekke bizler noel kutlayalım diye fetih edilmedi, Sarıkamış’ta şehit olan kahramanlar bizler alkol, kumar, zina, sapkınlık edelim diye canlarını vermediler, Seyyid Ahmet Arvasi hazretleri bizler milli ve manevi değerlerden uzak yaşayalım diye bunca çileye talip olmadı. Arvasi Hoca o zindanları, o çileleri bizler bu kutlu davaya sahip çıkalım diye göze aldı. Müslüman Türk gençleri olarak, bugün mukaddesatımıza, milli ve manevi değer yargılarımıza, davamıza sahip çıkacağız. Çağın Ebu cehilleri, çağın Nemrutları, çağın Firavunları, çağın haram yiyicileri pusudadır. Bizleri tuzaklarına çekmek en büyük arzularıdır. Bunlara karşı uyanık ve dikkatli olmak zorundayız. Bizler dünyaya geldiğimiz zaman yalnız ve çıplak olarak dünyaya geliriz. İki metre kundak bezi ile beleniriz. Yüce Allah’ın bizlere takdir ettiği ömrü yaşar ve sonrada yalnız ve çıplak olarak ölürüz. Dört metre kefen bezi ile kefenleniriz. Önemli olan, kundan bezinden kefen bezine geçen zamanı Müslüman Türk gencine yakışır bir şekilde tamamlamaktır. İnanın ve iman edin zafer, Allah’a inanan ve Türklük için mücadele edenlerindir.
Seyyid Ahmet Arvasi 20. Yüzyıl Ülkücü Hareket’in Hoca Ahmet Yesevisidir. Ömrü çilelerle ve zindanlarda geçmiş ama inandığı davadan zerre kadar taviz vermeden son nefesine kadar Türk İslam Sancağını dalgalandırmış bir zatı anmak için burada toplanmış bulunuyoruz Allah hepinizden razı olsun. Sizlerden isteğim kendinizi Türk İslam Ülkücüleri olarak yetiştirin Türk-İslam Ülkücüleri olarak bu ülkenin bizlere ihtiyacı var. Bizler bu ülkenin gerçek ve tek sahipleri olarak bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız. Bize emanet edilen Türk İslam Sancağını, bizden sonraki nesillere lekeletmeden, kirletmeden teslim etmek zorundayız.
Bu vesile ile Bedir şehitlerini, Uhut şehitlerini, Kerbela şehitlerini, Çanakkale şehitlerini, Sarıkamış şehitlerini, teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi, ülkücü şehitlerimizi ve Türk-İslam Ülküsünün mütefekkiri, gönül, fikir ve dava insanı olarak tanımladığımız rahmetli Seyyid Ahmet Arvasi Hocamızı Hakk’a yürüyüşünün 26. Yılında rahmet, minnet, şükran ve dua ile yâd ediyor, yüce Rabbimizin onlardan ve ebediyete intikal eden bütün Türk İslam Ülkücülerinden razı olmasını diliyoruz.”
Kars Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından organize edilen programa Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.