Karşıyaka’da 9 Eylül Coşkusu

Karşıyaka’da 9 Eylül Coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da da coşkulu etkinliklerle kutlandı. 9 Eylül’de bayraklarını alarak sokağa çıkan Karşıyakalılar, marşlar söyleyerek kurtuluşu kutladı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “9 Eylül sadece İzmir’in kurtuluş günü değil, bir ulusun dirildiği, bir umudun doğduğu ve bir ülkenin özgürlüğe kavuştuğu gündür” dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programı, belediye binası önünde başladı. Akşam saatlerinde düzenlenen fener alayına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Çarşı içinden Anayasa Meydanı’na kadar süren kortej boyunca, bando eşliğinde marşlar söylendi, sloganlar atıldı. Belediye tarafından dağıtılan 5 bin bayrakla birlikte Çarşı gelincik tarlasına dönüştü.
Sahildeki Anayasa Meydanı’na gelindiğinde ise coşku ve kalabalık ikiye katlandı. Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından, Grup Kordelya sahne aldı. Cumhuriyet şarkıları ile coşan Karşıyakalılar, kutlama sevincine ortak oldu. Ünlü şair Haluk Işık da dillerden düşmeyen 9 Eylül şiirini ilk kez sahneden okudu. Gece sonunda ise on dakika süren havai fişek gösterisi yapıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “9 Eylül sadece İzmir’in kurtuluş günü değil, bir ulusun dirildiği, bir umudun doğduğu ve bir ülkenin özgürlüğe kavuştuğu gündür. Bu açıdan bakıldığında, bu bayram, yerel değil, ulusal bir bayramdır. Kanının son damlasına kadar savaşan dedelerimizin bizlere emanet ettiği bu güzel toprakları geleceğe taşımak bizlerin görevidir. Bunun için durmadan, yılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.