Karşıyaka’da Bir İlk

Karşıyaka’da Bir İlk

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olma özelliği taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, sanat hayatına başlıyor. İlk kez, 17 ocak cumartesi günü sanatseverlerin karşısına çıkacak olan Karşıyaka Oda Orkestrası’na ilk davet New York’tan geldi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan ve bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olma özelliği taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası ilk konserini cumartesi günü verecek. Birbirinden yetenekli 24 sanatçının sahneye çıkacağı konseri dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen yönetecek.
Titiz bir çalışma sonucu oluşturulan Karşıyaka Oda Orkestrası’nın (KODA), yenilenen adıyla Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde vereceği konserde, ünlü besteciler Mozart’ın Piyano Konçertosu ve Çaykovski’nin de Serenad’ı seslendirilecek.
“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ”
Orkestranın ve ilk konserin tanıtım toplantısına eşi Zehra Akpınar ile birlikte katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’yı kültür ve sanat etkinliklerinin başkenti yapacaklarını söyledi. Akpınar, söz verdiği gibi; ilçeyi sanatta marka kent haline getirmek ve herkesin gıpta ile baktığı bir model oluşturma hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek "Türkiye’de, bir ilçe belediyesi tarafından oluşturulan ilk oda orkestrası olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın kuruluşunu tamamladık” diye konuştu.
Kısa adı KODA olan Karşıyaka Oda Orkestrası’nın çok saygın sanatçılardan oluştuğunu söyleyen Akpınar, “Bu 24 kişilik kadro, dünyada önemli işler yapacak ve İzmir’in ismini dünyada duyuracak. Sadece konserden konsere toplanmayacak. Diğer illerde, bölgeler ve dünyanın her yerinde konser verebilecek bir kadro oluşturduk” dedi.
İLK DAVET NEW YORK’TAN
KODA’nın konser için New York’tan davet aldığını da anlatan başkan Akpınar, “Karşıyakalı bir grup arayıp, bizi bu yaz Karşıyaka Oda Orkestrası’nı dinlemek üzere oraya davet etti. İlk turnemizi belki oraya gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
“KODA, BÜYÜK BİR ADIM”
KODA’ya, üst gözlemci kimliği ile katkı sunacak olan dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen de, şunları söyledi: “Bu aslında bir medeniyet projesidir. Dünyanın tüm medeni ülkeleri, çok sesli tasarlanmış büyük yapıtlar ortaya çıkararak dünya uygarlığına bu şekilde katkıda bulunan ülkelerdir. Bunun bulunmadığı ülkelerinde etnik müzikleri vardır ama evrensel platforma çıkamazlar. Kendi müziğimizle ama evrensel dille bir şeyler verme çabası adına büyük bir adımdır KODA.”