KARŞIYAKALILAR BU KURSLARI ÇOK SEVDİ

KARŞIYAKALILAR BU KURSLARI ÇOK SEVDİ

Karşıyakalılar için yeni hobi alanları açmak ve mesleki eğitim imkanı sağlamak isteyen Karşıyaka Belediyesi’nin ücretsiz kış dönemi kursları büyük ilgi gördü. Kentteki 4 ayrı merkezde açılan 58 kursta toplam bin 500 kişi eğitim alırken; Arjantin tango, fotoğrafçılık, aerobik gibi farklı branşlardaki 14 kurs için de kayıtlar devam ediyor.
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kültür ve sanat etkinlikleri ile kış aylarına renk getiren Karşıyaka Belediyesi, açtığı ücretsiz kurslarla da vatandaşlara hem öğrenme hem eğlenme fırsatı sundu. Bahçelievler Katlı Pazaryeri’nde bulunan Kurs Şefliği ile Bülent Ecevit, İsmail Cem ve Ahmet Piriştina kültür merkezlerinde açılan onlarca kurs, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Dikişten dramaya, Rusça’dan bilgisayar işletmenliğine kadar pek çok farklı branşta devam eden 58 kurs, bin 500 kursiyere ulaştı.
KAYITLAR SÜRÜYOR
Yeni başlayacak kurslara katılmak isteyen Karşıyakalılar ise; Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde İngilizce 1. kademe, okuma-yazma ve işaret dili; Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde 2, 3 ve 4. sınıflar için etüd ve Arjantin tango; İsmail Cem Kültür Merkezi’nde ebru, İngilizce, Fransızca, kurdele nakışı, ritim, halk oyunları; Bahçelievler Katlı Pazaryeri’nde (Kurslar Şefliği) ise aerobik, üç boyutlu resim, fotoğrafçılık branşlarına kayıt yaptırabilecek.
KADIN KOOPERATİFİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakalılara her alanda fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. Bu amaçla, hem meslek edindirme hem hobi hem de eğitim alanındaki onlarca kursumuzu hiçbir ücret talep etmeden gerçekleştiriyoruz. Özellikle kadınlarımızın kurslarımıza gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız yeteneklerini keşfetme, el emeklerini sergileme şansı buluyor. Altyapısı tamamlanan ve yakında faaliyete geçecek kadın kooperatifimiz de kadınlarımızın el emeklerini maddi kazanca dönüştürebilmeleri için önemli bir fırsat yaratacak” dedi.