Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Kars

Kars’ta Hayvanların Kayıt Ve Güncelleme İşlemleri Ediyor

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce sığın cinsi hayvanların kayıt altına alınması ve güncellenmesi işlemleri devam ediyor.Konuyla ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, gazetecilere yaptığı...

Yayınlanma:
Kars’ta Hayvanların Kayıt Ve Güncelleme İşlemleri  Ediyor

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce sığın cinsi hayvanların kayıt altına alınması ve güncellenmesi işlemleri devam ediyor.
Konuyla ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 8. maddesi ile eklenen geçici 2. maddede “Herhangi bir nedenle bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerekli bildirimleri yapılmayan sığır cinsi hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ait bilgiler, 70. maddenin birinci fıkrasında belirtilen bildirim süresine bakılmaksızın 31.12.2014 tarihine kadar güncellenir.” hükmü ile yetiştiricilerimizin işletmesinde bulunan hayvanlar TURKVET kayıt sisteminden cezasız olarak güncellenmektedir” dedi.
Düzgün, yetiştiricilerin 2014 yılı Hayvancılık Desteklemelerinden faydalanabilmelerinin temel şartlarından birisi de TÜRKVET ve Koyun-Keçi Kayıt Sisteminde (KKKS) işletme ve hayvan bilgilerini güncelleme zorunluluğu olduğuna dikkat çekti.
Düzgün, yetiştiricilerin bu yasal sorumluluklarını yerine getirmede aksaklıklar meydana geldiği, bu durumu önemsemedikleri için daha sonra doğal olarak mağdur duruma düştükleri görüldüğünü belirtti.
Kars’ta Sonbahar dönemi Şap aşılama programı ile beraber yetiştiricilerimizin işletmelerine gidilmiş olup, işletmelerindeki hayvanlar kayıt sisteminden güncellenmiştir diyen Düzgün, şunları söyledi:
“TURKVET Kayıt Sisteminin güncel kalması için, işletmelerine yeni hayvan alan, işletmesinden hayvan satan, işletmesinde hayvan ölen, işletmesinden kesim için hayvan gönderen yetiştiricilerimizin güncelleme yaptırmak üzere İl, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Cezasız güncelleme işlemi 31.12.2014 tarihinde sona erecektir. Aksi durumda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 36. maddesinin gereğince cezalı duruma düşeceklerdir. “Yetiştiricilerimizin cezalı duruma düşmemeleri için 31.12.2014 tarihine kadar işlemlerini tamamlamalarını gerekmektedir.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler