Kartal tura uçtu

Kartal tura uçtu

Oyunun ilk dakikalarında topa daha fazla sahip olan taraf ev sahibi Feyenoord oldu. Temsilcimiz Beşiktaş aradığı golü Mustafa Pektemek ile buldu. Maçın 13. dakikada Oğuzhan Özyakup’un kullandığı köşe vuruşundan gelen topa kale sahası önünde kafayla vuran Mustafa Pektemek topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Siyah-beyazlılar, golden sonra oyunun kontrolünü eline geçirdi. Rakibini ceza sahasına yaklaştırmayan ekibimiz, hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Son anları düşük tempoda geçen maçın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna etkili başlayan Beşiktaş'ta Slaven Bilic'in hamleleri etkili oldu. İlk olarak oyundan düşen Oğuzhan Özyakup'u çıkarıp Demba Ba'yı alan Bilic'in bu hamlesi meyvesini verdi.

Maçın 70. dakikasında hücuma çıkan Feyenoord'un topunu kendi yarı sahasında kesen Kerim Frei, rakibine harika bir çalım attı ve sağ kanattan rakip ceza sahasına kadar topu sürükledi. Kaleyi çaprazdan gören bir pozisyonda yerden sert bir şut çıkardı. Defansta Boulhrouz'a da çarpan top kaleciyi yanıttı ve Beşiktaş zorlu deplasmanda skoru 2-0 yaptı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Demba Ba ile hızlı hücuma çıkmaya çalışan Beşiktaş, defansta rakibine açık vermemeye çalışırken 90+4. dakikada kalesinde golü gördü. Ramon Motta'nın rakibini ceza sahasında düşürmesiyle penaltı kazanan Feyenoord farkı bire indirdi. Son saniye gelen bu gole rağmen zorlu Feyenoord deplasmanından 2-1'lik önemli bir avantajla ayrılan Beşiktaş rakibini 6 Ağustos'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak. Stat: De Kuip Hakemler: Luca Banti, Elenito Di Liberatore, Andrea Padovan (İtalya) Feyenoord: Mulder, Schaken (Dk. 61 Boulahrouz), Sven van Beek, Mathijsen, Kongolo, Clasie, Immers, Vilhena, Verhoek (Dk. 65 Manu), Te Vrede, Boetuis Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Necip, Hutchinson, Kerim (Dk. 89 Cenk), Oğuzhan (Dk. 59 Demba Ba), Olcay (Dk. 75 İsmail), Mustafa Goller: Dk. 13 Mustafa, Dk. 71 Kerim (Beşiktaş), Dk. 90+4 Te Vrede (penaltıdan) (Feyenoord) Sarı kartlar: Dk. 9 Serdar, Dk. 21 Kerim, Dk. 90+4 Motta, Dk. 90+4 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 32 Verhoek, Dk. 39 Boetuis (Feyenoord)