Kartal’da Kadına Yönelik Şiddet Paneli

Kartal’da Kadına Yönelik Şiddet Paneli

Kartal Belediyesi, kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin panel düzenledi. Etkinliğe katılan kadınlara, olası şiddet vakaları karşısında ne gibi önlemler alabilecekleri ve hangi kurumlara başvurmaları gerektiği anlatıldı.
Kartal Belediyesi tarafından Yakacık Kültür Merkezi’nde ‘Kadına Yönelik Şiddete Son’ başlıklı panel gerçekleştirildi. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbağ Tuskan, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Hale Akgün ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Emekli Uzmanı Tülin Tanrıkut’un konuşmacı olarak katıldığı panelde, şiddet olayları karşısında kadınların ne yapması gerektiği anlatıldı.
Panele katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi’nin uyguladığı sosyal politikalar içinde kadının ayakta kalması, ekonomik bağımsızlığı ve kişisel gelişimi zaten kadına şiddeti önleyici tedbirler. Bugün hukukçu arkadaşlar kadınlarımıza hakları, alabilecekleri tedbirler ve nasıl önlenebilir? Önleyici tedbirler nedir? Eğitimden ekonomiye kadar bunlarla ilgili kadınlarımıza bilgi verdiler” dedi.
“ŞİDDET KONUSUNDA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPTIK”
Panelde kadınları şiddet olaylarına karşı bilgilendirdiklerini aktaran Av. Hale Akgün ise, “Bugünkü programda Kartal bölgesinde oturan kadınlara şiddet konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık. Erkekler de vardı toplantıda. Çünkü şiddet konusunda erkek farkındalığı da çok önemli. Kadınlar hangi tür şiddete uğruyorlar, bu şiddet türleri neler, örnek vererek bunları anlattık. Şiddete uğradıkları zaman nerelere müracaat edecekler? Biz İstanbul Barosu olarak Kartal bölgesinde Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde adli yardım büromuz var, Ümraniye ve Kadıköy’de yardım büromuz var. Bu yakada kadınlarımız şiddete uğradıkları zaman başvurabilecekleri yerleri anlattık” şeklinde konuştu.
NERELERE BAŞVURMAK GEREKİYOR?
Şiddet olayının ardından başvurulacak adli makamları da sıralayan Av. Akgün, “155 Polis ve 156 Jandarmaya başvurabilirler. Kaymakamlıklara başvurabilirler. Muhtarlara, cumhuriyet savcılıklarına, adliyelerde aile mahkemeleri hakimlerine başvurabilirler. Bunun yanında bizim adli yardım bürolarımız var. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddeti önleme ve izleme merkezleri var oralara başvurabilirler” dedi.