Kartal’dan İngilizlere Tokat

Kartal’dan İngilizlere Tokat

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 1-0 galip geldikleri Tottenham maçının ardından, “Maçta patlama anına ihtiyacımız vardı ve Cenk’in direkten dönen topu sonrası inanç geldi ve golü bulduk” dedi.
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında Tottenham’ı 1-0’lık skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Hırvat teknik adam, “Bu akşam kazanmayı hak ettik. Çok istediğimiz bir maçtı. Harika bir sonuç elde ettik. Cesur yürek gibi oynadık. Birçok oyuncumuzdan eksik çıktık. Furkan hariç diğer oyuncularımı daha önce kullanmıştım. Eksik olan oyuncularıma bakarsanız her takımın eksik olacağı kalitedeler. Atmosfer ve taraftar harikaydı. Çok istekli oynadık. Bireysel olarak baktığımızda Tottenham’ın değeri bizden daha yüksekti. İlk yarıda düzenimiz iyi değildi. Alan verdik ve sorun yaşadık. Tottenham fırsatlar yakalamış olsa da ilk yarı bizim açımızdan pek parlak değildi. Devre arasında değişiklik yaptık, bu oyun anlamında da oldu. Genç ve değişik bir kadroyla oynadık. Bu akşam birçok futbolcumuz sakatlıklarından dolayı sahada değildi. Maçta patlama anına ihtiyacımız vardı ve Cenk’in direkten dönen topu sonrası inanç geldi ve golü bulduk. Sonra hızlı oynadık. Birçok fırsat yakaladık. Sonrasında takım savunmasını da çok iyi yaptık. Eminim Tottenham kazanmayı çok istedi ve ilk yarı itibariyle bizden iyi oynadı” açıklamasında bulundu.
“HER TAKIMA KARŞI BAŞARILI OLABİLİRİZ”
Deneyimli teknik adam, tüm oyuncuları oynayacak durumdayken Avrupa Ligi’nde her takıma karşı başarılı olabileceklerini iddia ederek, “Avrupa Ligi’nin çok üstünde olan Arsenal’a karşı gösterdiğimiz performansla bunu kanıtladık. Çok iyi bir seri yakaladık. Beşiktaş ailesinin parçası olmak çok harika. Ayaklarımızı yerlere sağlam basmamız gerekiyor. Yoğun bir takvim içerisine gireceğiz ve iyi dinlenmemiz gerekiyor. Bu bizi nereye götürür bilmiyorum. Beklentilerin yüksek olması gayet olumlu ve bizde bunlara olumlu cevap vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bence Tottenham ilk yarı bizden daha iyiydi” diyen Hırvat teknik adam, “İkinci kesintinin de etkisi olmadı ama topu korumak ve plan yapmak için bizim adımıza iyi oldu. Tottenham’a bu durum zaman kazandırdı. Kaboul’u öne göndermek için zaman kazandılar. Ama iki kesintinin de oyun üzerinde bir etkisi olmadı” dedi.
“CENK BUNUN EN İYİ ÖRNEĞİ”
Bilic, genel performanslarının devamı ile ilgili gelen bir soru üzerine, “Sadece bu akşam değil genel performanslarımız çok önemli. Bu sezon kadrosunu yapılandırırken özellikle kadroyu küçük tuttuk. Tüm oyuncuları hazır tutmak ve hepsinin değerli hissetmesini sağlamaktı amacımız. Soyunma odasında yaptığım konuşmada, iyi tavır takınırsanız, iyi antrenman yaparsanız Allah da bunun karşılık verir. Cenk bunun en iyi örneği. Asteras deplasmanında maçtan bir kaç saat önce uzun bir konuşma yaptım Cenk’le. İlk 18’de olmadığını söyledim. O da hiç tepki vermedi. Huzuru bozacak hiçbir şey yapmadı. Sıkı çalıştı ve Sarıyer maçından maçın adamıydı. Trabzonspor maçında iyi oynadı ve gol attı. Bu akşam direkten dönen topu var ve bir de gol attı. Bu da her şeyin kanıtı” şeklinde konuştu.
Bu akşam Türkiye için değerli bir iş başardıklarının altını çizen deneyimli teknik adam, “Tek isteğimiz Gaziantep maçını Pazartesi oynamak. Çok şey istemiyorum. Eğer bu çok şey istemekse bunun normal karşılayamam. Biz neden Cumartesi Antep’e gitmek zorunda kalıyoruz. Geçmişe de baktım 80 kulüp içinde bu durumu yaşayan tek biziz. Tek istediğim bir gün daha dinlenmek. Bugün Beşiktaş Türkiye’nin gururu olacaksa bu istediğimiz fazla görülmemeli” ifadelerini kullandı.
TOTTENHAM CEPHESİ
İngiliz ekibinin teknik direktörü Mauricio Pochettino, 1-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından, “Maçta kötü oynamadık. Pozisyonlarımız var ancak gol atmayı beceremedik. Bu kadar pozisyon bulup atamayınca ciddi bir hayal kırıklığına uğruyorsunuz” dedi.
“FUTBOLDA GOL ATMANIZ GEREKİYOR”
Öncelikle sonuç en büyü hayal kırıklığı oldu diyen Tottenham Menajeri, “Benim ve oyuncularım adınaydı bu. Futbolda gol atmanız gerekiyor. Pozisyonlar bulduk ancak bunu gole çevirmeyi beceremedik. Galibiyeti biz hak ettik ama bu bütün takım için büyük bir hayal kırıklığına neden oldu” dedi.
“HERKES NE YAPACAĞINI BİLEMEDİ”
Maçta iki kez yaşanan ışık kesintisinin hatırlatılması üzerine Arjantinli teknik adam, “Böyle bir durumu açıklaması zor. Hakem, yetkililer ve herkes ne yapacağını bilemedi. Ancak netice itibarı ile olan oldu. Bu gülünç ve sinir bozucu bir durum. Yapacak bir şey yok” yanıtını verdi.
“ÜSTÜN OLAN BİZDİK”
Bir basın mensubunun, ‘Saha nasıldı’ şeklindeki sorusuna Pochettino, “Saha ve ışık kesintisi elbette iyi bir durum değildi ama asıl hayal kırıklığı bizim iyi oyunumuzla hak ettiğimiz halde maçı kazanamamak. Bu akşam üstün olan bizdik ancak golde atamadık. Üzüntü içindeyiz” cevabını verdi.
“ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”
“Avrupa ligi müsabakaları için ışık kesintileri ve sahanın yeterli olmadığını ifade eden Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, “Maçın iki kez durması oyun koşullarını etkilemez. Bütün stadın ışıkları kesik olsaydı anlardım. Ama stadın genelinde ışık varken sahada yoktu. Bunu anlamadık. Geleceğe bakmalıyız. Pazartesi kuralar çekilecek. İkinci bitirmek iyi değil ama şampiyon olmak istiyoruz. Rakiplerimizi de Pazartesi’den itibaren göreceğiz” açıklamasını yaptı.