Kartallı Minikler, Zübeyde Hanım’ı Andı

Kartallı Minikler, Zübeyde Hanım’ı Andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 92’nci yıldönümünde Kartallı kreş öğrencileri tarafından anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 92’nci yıldönümü dolayısıyla anıldı. Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programında Merkez Kreş öğrencileri okuduğu şiirlerle Zübeyde Hanım’ı andı. Minikler, Atatürk ve Zübeyde Hanım’ı canlandırdıkları oyunla da izleyenlerin beğenisini topladı.
Miniklerin duygu dolu anma programını izleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “18 Mayıs 1919’da bu coğrafyada bir Atatürk yoktu, bir komutan vardı. Ama 19 Mayıs 1919’da bir Atatürk ortaya çıktı. Onun izinde 90 yıldır yürüyoruz” dedi.
Başkan Öz, Zübeyde Hanım’ın kelimelerle tarif edilemeyeceğini dile getirerek, “Bugün anneler kendilerini Zübeyde Hanım’ın yerine koysunlar. Her annenin çocuğu da bu örneği yaşadığı takdirde bir Mustafa Kemal’dir. Bu ülke Mustafa Kemallerle mutlaka ayakta duracaktır” şeklinde konuştu.