Kartepe 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışma Kuraları Çekildi

Kartepe 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışma Kuraları Çekildi

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) ortaklığında 9-12 Ekim tarihleri arasında Eşme Sahili’nde gerçekleştirilecek 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması, kuraların çekilmesinin ardından Perşembe sabahı saat 07.00 itibarıyla başladı. En büyük ve en çok sazanı tutmak için yarışacak 35 takım, pazar günü saat 11.00’da düzenlenecek ödül töreninde dereceye girmek için oltalarını salladı.
Kartepe’de doğal hayatın korunmasına katkı vermek, Kartepe sınırları içinde kalan Sapanca Gölü’ndeki balık popülaritesine dikkat çekmek, bilinçsiz balık avlamayı önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini bölgeye çekme düşüncesi ile düzenlenen 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması önceki gün düzenlenen kura çekimi ardından dün sabah başladı.
Dörder kişiden oluşan 35 takımın katıldığı kura çekiminde yarışmacılara Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başarı dileklerini ileten Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, “Sporu seven bir başkanımız olması nedeniyle Kartepe’nin doğal yapısına uygun spor branşları ve sportif aktiviteler aralıksız sürmektedir. Ulusal düzeyde düzenlenen Sazan Yarışması’nın verimli ve güzel geçmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İlçemizin tanıtımına katkı verecek ve doğal hayatın korunması anlamında dikkat çekecek bu yarışmada dereceye girmek için kıyasıya mücadele edecek tüm yarışmacılara başarılar dileriz” dedi.
Kura çekimini yöneten KAMADER Başkanı Engin Uztürk de doğal olarak çok güzel ve zorlu bir yarışma olacağına dikkat çekti. En zor şartlarda yarışan arkadaşların Türkiye rekoru çıkartacağını belirten Uztürk, “Öncelikle yarışmacılardan can güvenliklerini ön planda tutmalarını istiyoruz. Can yelekleriniz olmadan yarışamazsınız. Doğal hayatın korunması amacıyla Tarım Bakanlığı izni ile düzenlenen bu yarışmada tutulan balıklar yapılacak değerlendirmeler sonrası tekrar göle bırakılacaktır” dedi. Uztürk’ün, yarışma şartnamesini okumasının ardından yarışmacılar kura çekimini gerçekleştirerek yarışma parkurlarını belirlediler.
Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, kura çekimi ardından Eşme Sahili’nde yarışmacı çadırlarını ziyaret ederek yarışmacılara başarı diledi. Başkan Yardımcısı Çakır, olta tutkunlarını Eşme’deki heyecana ortak olmaya da davet etti.