Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, İlk Örnek İşyeri Belgesini Verdi

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, İlk Örnek İşyeri Belgesini Verdi

Kartepe Belediyesi, ilçe esnafları arasında yaptığı değerlendirme sonucu, ilk örnek işyeri olarak Özçelik Ekmek Fırını’nı seçti.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mal ve hizmetlerde daha kaliteli, iş ahlakına bağlı, hijyen koşullarına uyan, dürüst ve hassas ticaret anlayışı ile çalışan işletmelerin artması ve bu tür işletmeler arasında rekabet ortamı oluşturmak için örnek işyeri projesini Kartepe’de hayata geçirdi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler sonunda, ilk belgeyi almaya hak kazanan işletme Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Özçelik Ekmek Fırını oldu. 12 yıldır fırıncılık yapan Mahir Çelik’in işyerini ziyaret eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e yardımcısı Zafer Arat, Ruhsat ve Denetim Müdür vekili Selman Çelik ve müdürlük yetkilileri de eşlik etti.
Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından örnek işyeri seçilen işletme sahibini tebrik eden Başkan Üzülmez, “İşine, müşterisine ve mesleğine saygılı olan insanlar bunun bereketinden ve nimetinden her zaman faydalanır. Bunun olması içinde insanın yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışması lazım. Özellikle de hijyen kurallarına uygun, temiz ortamda hizmet vermesi gerekir. Arkadaşlarımız bunu tespit etmişler, sizi bu normlara uygun bulmuşlar. Öncelikle bundan dolayı sizi tebrik ederim. Allah kazancınızı daim ve fazla etsin. Bu belge sizler için bir motivasyon kaynağı olur. Bunu örnek alan diğer işyerleri de sizlerle yarışarak, iş yerlerinin fiziki görüntülerini, müşterilerine, işlerine ve ekmeklerine olan saygılarını daha da geliştirirler. Hem sizleri teşvik etmek hem de sizi gören meslektaşlarınızı ve iş yeri sahiplerini rekabet ortamına çekebilmek bu anlamda çok önemli. Bu çalışma sayesinde Kartepeli vatandaşlarımızın da uygun ve sağlıklı ortamlarda alış veriş yapabilmelerini sağlamış olacağız” dedi.
Başkan Üzülmez’in elinden “Örnek İşyeri” ve “Teşekkür Belgesi”ni alan Özçelik Ekmek Fırını işyeri sahibi Mahir Çelik de, “Böyle bir belgeye layık gördüğünüz için teşekkür ederim” dedi. Kartepe ilçesindeki örnek işyeri ve teşekkür belgesi dağıtımlarının önümüzdeki günlerde diğer iş kollarında da süreceği öğrenildi.