Kartepe Ekoköy Hasankeyf’e Örnek Oluyor

Kartepe Ekoköy Hasankeyf’e Örnek Oluyor

Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen ’Bir Başka Yaşam Mümkün’ adlı projeyi yerinde görmek ve yakından tanımak için Batman’dan gelen heyete, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ön bilgi verdi.
Kartepe Belediyesi Kırsal Turizmi canlandırmak, mahalle statüsüne kavuşmuş köylerinde yaşayan insanlara ekonomik olarak destek vermek, ilçede farklı bir turizm çeşidi oluşturmak amacı ile Ketenciler’de hayata geçirdiği Ekoköy Projesi gelişerek yaygınlaşıyor. MARKA desteği de alan ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde yürütülen örnek Ekoköy Projesi ve ’Bir Başka Yaşam Mümkün’ adlı projeyi Batman Hasankeyf’de uygulamayı planlayan bir heyet, Kartepe ilçesini ziyaret etti. Batman Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, beraberinde İl Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Batman Kalkınma Ajansı Koordinatörü Eyüp Bulut ve Proje koordinatörü Emel Demirel ile Ekoköy Ketenciler’de incelemede bulunmak üzere Kartepe’ye geldiler. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından ağırlanan heyet gün boyu Ketenciler’de inceleme ve temaslarda bulundular. Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, Ekoköy Proje Koordinatörü Halit Koç’un da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Üzülmez konuklara bölgede gerçekleşen ve planlanan yatırımlar yanında kırsal turizm hakkında bilgiler aktardı.
Kartepe Belediyesi yetkililerinin uyguladığı projeyi Hasankeyf’de de hayata geçirmekten mutluluk duyacaklarını belirten Kaymakam Ayca, “Ekoköy’de yürüttüğünüz ve farklı alanlarda hayata geçirilerek çeşitlenen projeye köy halkının da destek vermesi başarıyı beraberinde getirmiş. Bu şevki ve gönüllüğü görmek bizleri de umutlandırdı” dedi.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, pilot bölge olan Ketenciler Köyü’nde gerçekleştirilen proje faaliyetlerinin örnek alınmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken konukları ile gün boyu yakından ilgilendi.