Kartepe Zabıtası’ndan Pazar Denetimi

Kartepe Zabıtası’ndan Pazar Denetimi

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede kurulan üretici ve semt pazarlarından vatandaşların daha sağlıklı gıda temin etmeleri ve rahat ortamlarda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Kartepelilerin üretici ve semt pazarlarında güvenli ve sağlıklı alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri kurban bayramı süresince ilçede kurulan pazar tezgahlarını tek tek gezdi. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik ile Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim’in de katılımıyla gerçekleşen denetimlerde ekipler, Kartepelilerin alışverişlerini huzur içinde yapmaları ve sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak için gıda güvenirliliğine, kalite standartlarına ve hijyen şartlarına uygunluğuna dikkat etti.
Zabıta ekipleri denetimlerde pazarcıları, belediye tarafından dağıtılan kıyafetleri giymeleri konusunda uyardı. Ürün etiketlerinde vatandaşı yanıltıcı ifadelere yer verilmemesini de isteyen zabıta ekipleri, ürünleri koymak için kese kağıdı veya poşet kullanmaları gerektiğini hatırlattı. Esnaftan temizlik ve hijyen kurallarına uyması istenirken, gösterdikleri anlayıştan ötürü teşekkür edildi.
Belirlenen iş programı çerçevesinde denetimlerin aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çeken Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Kartepelilerin alışverişlerini daha rahat ve güvenilir bir ortamda yapabilmelerini amaçlayan zabıta ekiplerimiz pazar denetimlerini tüm üretici ve semt pazarlarında günlük olarak gerçekleştirmektedir. Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in bizlere verdiği görev ve sorumluluklar çerçevesinde halk sağlığını ön planda tutan denetimlere Pazarcılar Odası’nın da destek vermesi caydırıcı bir rol oynamaktadır” dedi.