Kartepe’de Sigara Tiryakileri İçin Özel İzmaritlikler Konuldu

Kartepe’de Sigara Tiryakileri İçin Özel İzmaritlikler Konuldu

Kartepe Belediyesi kamu kurum binalarının önüne vatandaşların içtikleri sigaraları yere atmaması için izmaritlik (küllük) koydu.
Sigara yasağının kapsamının genişletilmesinin ardından kapalı alanlarda sigara içemeyen tiryakilerin, cadde ve sokaklarda içtikleri sigaraların izmaritlerini atacak küllük ihtiyacı da arttı. Böyle olunca cadde ve sokaklarda sigara içmek zorunda kalan tiryakiler, sigara izmaritlerini içerisinde kağıt ve benzeri atıkların da bulunduğu çöp kutularına atarak yangına neden olmaya başladı. Birçoğu da sigara izmaritlerini yerlere atarak çevre kirliliğine neden oluyor.
Bu sorunu çözmek için Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de izmaritlik adı verilen küllükleri kamu kurum binaları önüne koyarak, “Her şey Kartepe ve temiz çevre için” sloganı ile çalışmanın pilot uygulamasını başlattı. İlk etapta 30 izmaritlik kaymakamlık, jandarma karakolu, emniyet müdürlüğü, sağlık kuruluşları gibi kurumların önünde önemli noktalara bırakıldı.
Kamu kurum binaları önüne konan izmaritliklerle hem küllük sıkıntısı ortadan kaldırılmış oldu. Atılan sigaraların izmaritliğin içine düştüğü için çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi sağlandı.