Kasımpaşalılar Devir Teslim Törenini Kahvehanelerden İzledi

Kasımpaşalılar Devir Teslim Törenini Kahvehanelerden İzledi

10 Ağustos’taki halk oylamasında Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevi devraldı. Erdoğan’ın büyüdüğü Kasımpaşa’daki semt sakinleri, içlerinden birinin “cumhurbaşkanı” seçilmesini kahvehanelerden izledi.
Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevine başladı. Erdoğan’ın mazbata alma anı ve yemin töreni, 12. Cumhurbaşkanının doğum yeri Kasımpaşa’da ilgiyle izlendi. İlk kez halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın devir-teslim törenini yakından takip eden Kasımpaşa sakinlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, “Mutluyuz. Vatana, millete hayırlı, uğurlu olsun” derken, “Tayyip’in çıkmasına çok memnun oldum” diyen bir başka Kasımpaşalı ise, “Bugüne kadar oyumu hep ona verdim. Bugün olsa yine oyumu ona veririm” şeklinde konuştu.
Yunus Aybar adlı bir vatandaş da, “Bizim semtimizden olması bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. Niteliği bakımından ‘Yeni Türkiye’ diye nitelendiriliyor. Hem maddi hem manevi açısından Yeni Türkiye’nin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Rıfat Özer adlı bir diğer semt sakini ise, Erdoğan’ın bunca sürede ülkeye yapmış olduğu hizmetlere vurgu yaparak, “Bu mahalleden, Kasımpaşa’dan olması hiç önemi değil. Mahalleden ziyade ülke menfaati önemli bizim için. Önemli olan bu devlete yapmış olduğu hizmetler” diye görüş belirtti.