Kasko yenilerken bunlara dikkat!

Kasko yenilerken bunlara dikkat!
1. Hasarsızlık indirimi: Kaskonun yenilenmesi esnasında daha avantajlı bir fiyat alınmasını sağlayan etkenlerin başında hasarsızlık indirimi geliyor. Bir önceki kasko döneminiz esnasında sigortadan hasar talebinde bulunmamışsanız, sigorta prim ücretinizde yüzde 30 ile yüzde 60 arasında bir indirimine sahip olabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise, hasarsızlık indiriminin, aracı değil, kişiyi kapsamasıdır. Yani daha önceki aracınızda hasar talebinde bulunmadıysanız, yeni aracınızda da hasarsızlık indirimi avantajından yararlanabilirsiniz. Hasarsızlık indirimi için sigorta şirketlerinin belirlediği kasko yenileme süreleri ise farklılık gösterebilir. Bu nedenle söz konusu süreleri takip ve kontrol etmeniz gerekir.

2. Muafiyet: 
Kasko sigortasının maliyetini düşürmek üzere sıklıkla tercih edilen "muafiyet indirimi" uygulaması, sigorta şirketi ile vardığınız anlaşma gereğince hasarınızın belli bir orana kadar ödeyeceğinize yönelik teminatta bulunmanız anlamına gelir. Bu oran yüzde 1, 2, 3 gibi değişiklikler gösterebilir. Ayrıca kaskonuzu yenilerken muafiyet şartlarında bir değişiklik yapılıp yapılmadığına da dikkat etmelisiniz. Muafiyetli bir kasko sigortası satın aldığınızda, hasar ödemesi durumunda bu oran kadar kesinti yapılacağını unutmayın.

3. Kişi ve araç bilgisi: Kasko sigortanızı yenilerken, kişisel bilgilerinizin doğru olmasına dikkat edin. Yeni poliçenizde araç veya kişisel bilgilerinizde bir hata fark etmeniz halinde durumu mutlaka sigorta şirketinize bildirin.

4. Prim artışı: Kaskonuzu yenilerken poliçenizde beklediğinizden fazla prim artışı olması halinde, sebeplerini araştırın. Eğer tahmin ettiğinizden daha fazla bir artış yapıldığını düşünüyorsanız, başka sigorta şirketlerinden de mutlaka fiyat araştırması yapın ve ilk teklifi aldığınız şirketten yeni bir değerlendirme isteyin. Kasko sigortanızı yenilerken sigorta şirketinizi değiştirseniz bile, hasarsızlık indirimi gibi avantajlarınızı kullanabileceğinizi unutmayın.

5. 7 gün 24 saat sigorta desteği: Sigorta satın alırken ya da yenileme döneminde herhangi bir ihtiyacınızda 7 gün 24 saat size destek verecek olan profesyonel bir ekip ile çalıştığınızdan emin olun. Kazanın ne zaman yaşanacağı belli olmaz; gece yarısı, bayram, yılbaşı tatili demeden hizmet veren bir sigorta aracısı sigortaya gerçekten ihtiyaç duyduğunuz o anlarda yanınızda olacaktır.

7 gün 24 saat sigorta desteği

2015 yılında 14. yaşına basan ve kurulduğu günden bu yana 2 milyondan fazla müşteriye Türkiye'nin en büyük sigorta şirketlerinin tekliflerini sunan Sigortam.net, poliçe satın alındıktan sonra da müşterilerini yalnız bırakmıyor, 444 24 00 numaralı sigorta destek hattı üzerinden müşterilerine poliçelerine dair tüm konularda ve hasar anında 7 gün 24 saat destek sağlıyor.